Telefon 020-15 01 02   Måndag till fredag kl. 9-15
Beskrivning
Visa karta
Visa väder

Costa del Sol - Långsemester - 25 dagar

Ett unikt erbjudande för en långsemester med buss. Utresan tar oss genom en del av centrala Frankrike, Rhônedalen och över hela den södra delen av Frankrike. Vi korsar Pyrenéerna vid Medelhavet, kör runt Barcelona och Valencia samt Sierra Nevada innan vi kommer fram till Costa del Sol.

Nedan ser du en detaljerad väderprognos för de följande 6 dagarna.

Onsdag
Lätt molnigt
Lätt molnigt
13 °C
7 °C
0,0 mm.
2,2 m/s
nordöst
Torsdag
Soligt och klart väder
Soligt och klart väder
13 °C
6 °C
0,0 mm.
2,5 m/s
öst
Fredag
Lätt molnigt
Lätt molnigt
13 °C
7 °C
0,3 mm.
2,5 m/s
öst
Lördag
Regn
Regn
13 °C
12 °C
3,1 mm.
6,5 m/s
öst-sydöst
Söndag
Molnigt
Molnigt
14 °C
12 °C
0,0 mm.
4,5 m/s
öst-sydöst
Måndag
Regn
Regn
13 °C
13 °C
3,4 mm.
4,8 m/s
öst

Detaljerad väderprognos

Nedan ser du en detaljerad väderprognos för de följande 1 daga.

Tisdag 25/01 - 2022
01:00 - 07:00
Mycket regn Mycket regn
13 °C (13 °C)
nordøst4.8 ESE
5.8 mm.
07:00 - 13:00
Regn Regn
12 °C (12 °C)
nordøst4.9 ESE
1.3 mm.
13:00 - 19:00
Molnigt Molnigt
13 °C (13 °C)
nordøst5.8 ESE
0 mm.
19:00 - 01:00
Molnigt Molnigt
13 °C (13 °C)
nordøst4.4 ESE
0 mm.

Avresedatum

27.02.2022 23.03.2022   25 dagar 14.995:- Göt., Jönk., Kalmar Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Ett unikt erbjudande för en långsemester med buss. Utresan tar oss genom en del av centrala Frankrike, Rhônedalen och över hela den södra delen av Frankrike. Vi korsar Pyrenéerna vid Medelhavet, kör runt Barcelona och Valencia samt Sierra Nevada innan vi kommer fram till Costa del Sol. Resan är inte bara en fråga om att komma fram. Längs vägen känner du hur arkitekturen och naturen förändrar sig allt eftersom vi närmar oss det varmare klimatet. Återresan bjuder på en helt annan rutt. Vi övernattar tre nätter på både ut- och hemresan och därmed finns det inte mindre än 17 dagar att förfoga över i södra Spanien. Där åker vi runt till många av de stora sevärdheterna som är koncentrerade i Andalusien. Temperaturen vid Solkusten når upp till upp till ca 20 grader även under november och mars, så det är ett fantastiskt, behagligt klimat för en långsemester.

Vi bor i populära Torremolinos vid Medelhavet. Hotellet är det centralt belägna Gran Cervantes som ligger bara 5 - 10 minuter till fots från havet och den härligt långa strandpromenaden. Hotellet har sköna rum, en pool och vacker terrass. Det finns balkong i alla dubbelrum och möjlighet att tillköpa ett rum med havsutsikt. Vistelsen i Spanien fås med frukostbuffé och trerättersmiddag / middagsbuffé inklusive ett glas vin / vatten.

Andalusien
Regionen täcker en yta på 87 268 km2. Detta motsvarar ungefär 17 % av dagens Spanien och är ca dubbelt så stort som exempelvis Danmark. Det bor ca 8,4 miljoner människor av Spaniens totala befolkning på ca 46 miljoner i regionen. Här hittar man en fantastisk kombination av vackra städer, intressanta monument och dessutom en natur med vita byar, dramatiska berg och gröna dalar där man bland annat odlar oliver, vindruvor och apelsiner. Regionens kulturarv härstammar från många olika folkslag. Urbefolkningen kallades iberer. Ca år 1000 f.Kr. kom kelterna hit, sedan grekerna och fenicierna och kartagerna. De följdes ungefär 200 f.Kr. av romarna och det mesta av dagens Spanien var en integrerad del av det romerska riket till dess fall på 400-talet, och under den perioden kristnades spanjorerna. Efter romarna kom goterna och Spanien var ett kristet konungarike fram till år 711. Året var en milstolpe för då tog de muslimska morerna över Gibraltarsundet och erövrade inom några få år det mesta av den iberiska halvön. Morerna var muslimer och det kan inte råda något tvivel om att de ursprungligen erövrade den iberiska halvön för att islamisera befolkningen. En lång tid under det moriska styret rådde det däremot fred mellan religionerna och det var tillåtet att vara både jude och kristen. Få kristna enklaver bevarades i den norra delen av Spanien och därifrån började den kristna återerövringen. Det skulle ta 781 år innan den sista staden återerövrades. Det var Granada, där Isabella och Ferdinand som sedan fick hederstiteln de Katolska Monarkerna lyckades med att belägra staden år 1492 och därmed fick den sista muslimska härskaren Boabdil att ge upp. Således lade Isabella och Ferdinand en sista pusselbit i pusslet som blev till Spanien. Det moriska arvet hittas fortfarande i arkitekturen, gastronomin och i det spanska språket.

1492 var naturligtvis också året då Cristoffer Columbus 'upptäckte' Amerika och han gjorde det med stöd av Isabella. Erkännandet för detta gav hon till honom, faktiskt bara några dagar efter återerövringen av Granada, där de två träffades på Alhambra. Många av skatterna som man hittade i Amerika transporterades till Spanien och tillsammans med diverse kungliga arvsrätter bidrog detta till att Spanien blev en av världens mäktigaste länder.

När den kristna återerövringen avslutades 1492 följde en period, då flera moriska kulturella platser förstördes och det infördes en skyldighet att vara kristen. Ville man inte konvertera till kristendom var man tvungen att lämna Andalusien. För att se till att befolkningen anslöt sig till den rätta kristendomen, katolicismen, infördes en offentlig myndighet, inkvisitionen, som (med avbrott) existerade från 1478 till 1834.

Lyckligtvis har några moriska byggnader överlevt ända till vår tid. Dessa inkluderar bland annat Alhambra vid Granada och La Mezquita i Córdoba. Dessutom bär många slott och kyrkor spår av den moriska kulturen.

Andalusien är idag ett hem för mycket av det som vi ofta förknippar med Spanien. Det är flamenco, den brinnande och emotionella musiken och dansen, det är tjurfäktningen som, vare sig man tycker om det eller ej, fortfarande hålls här, och det är sherry, gazpacho och en tillbakalutad livsstil som bara kan smitta av sig.


Dagsprogram

Dag 1 – 2: Sverige – Tyskland - södra Frankrike
Via Malmö, Danmark och Fehmarn kör vi till vårt övernattningshotell vid Düsseldorf. Nästa dag fortsätter vi söderut mot övernattning vid Lyon.

Dag 3 – 4: Till Costa del Sol
Resan fortsätter genom södra Frankrike och det nordspanska landskapet. Vi övernattar i östra Spanien. Nästa dag drar vi genom den sista sträckan via Murcia och bergen Sierra Nevada till vårt mål på Solkusten.

Dag 5 – 22:
17 hela dagar att spendera i Andalusien och det erbjuds sju utflykter. Utflykternas ordningsföljd och datum planeras av chaufför och reseledare.

Málaga, Picassos hemstad
Malaga är med cirka 570 000 invånare den näst största staden i Andalusien och det ekonomiska och kulturella centrumet på Costa del Sol. Det är en mycket vacker stad med bergen som kulisser och en nyrenoverad hamn som omfamnas av viken. Vi tar en promenad i staden och ser bland annat ruinerna av den romerska teatern som var den största på den iberiska halvön när den byggdes århundradet f.Kr. Vi rundar också den äldsta av de moriska fästningarna, Alcazaba, som byggdes från 1000-talet. Den andra, Gibralfaro, gömmer sig på bergstoppen. Längs vägen går vi också förbi Pablo Picassos födelseplats på Plaza de la Merced. Pablo Picasso föddes i Malaga 1881, men redan 1891 flyttade familjen till La Coruña i Galicien. Han var otroligt produktiv och man antar att han vid sin död 1973 efterlämnade cirka 50 000 verk inom måleri, grafik, teckning, skulpturer och keramik.

Det är möjligt att besöka Picassomuseet som är inrymt i en herrgård från 1500-talet. Den innehåller bara cirka 200 av mästarens verk, men på grund av spridningen i tid och arbetsmetoder anses museet för att vara ett världsledande Picassomuseum. Vi passerar även katedralen och Plaza de la Marina, där vi kan se statyn från 2005 av H. C. Andersen. Anledningen till statyn var att H. C. Andersen besökte Spanien på sin resa i 1862 och senare skrev: "Inte i någon av Spaniens städer har jag känt mig så glad, så mysigt hemma som i Málaga". Vi önskar att han även kunde ta del av staden som den ser ut idag. Efter årtionden av stadsförnyelse i stadens historiska centrum, kryddat med modern arkitektur, är staden riktigt vacker. Det blir tid till att på egen hand kanske sitta en stund på en av stadens torg och njuta av några tapas och ett glas lokalt vin.

Granada och Alhambra
Granada ligger på en höjd av 740 m och har ca 250 000 invånare. Det är en stad med universitet och studenter som hjälper till att ge staden en skön och livlig rytm och bildar en spännande kontrast till det historiska arvet. Turens höjdpunkt är den moriska fästningen Alhambra som är Spaniens mest besökta monument. Vi får en rundvisning med lokalguide och den här rundvisningen inkluderar även Generalife som var sultanens sommarpalats och dess mycket vackra trädgård. Granada inledde sin storhetstid på 1200-talet när dynastin Nasrider etablerade huvudstaden för sitt rike här. Den bestod av det som idag är provinserna Almeria, Granada och Málaga och stod kvar som den sista muslimska bastionen på den iberiska halvön under mer än 250 år. Borgen Alhambra grundades av Nasrideremiren Ibn al-Ahmar år 1238 och under de kommande många åren byggde man vidare på fästningen. Efter den kristna återerövringen har det också byggts på platsen. Under 1527 påbörjades byggandet av Karl V:s palats, en majestätisk renässansbyggnad som polishögkvarteret i Köpenhamn har inspirerats av. Vi tar dessutom en promenad i centrum och till den gamla stadsdelen Albaicín som klättrar uppför backen och förbi katedralen och det kungliga kapellet. Det är ett mausoleum för de katolska monarkerna och deras dotter Juana 'den vanvettiga' som var den första monarken över ett enat Spanien medan hon själv levde ett tragiskt liv. Här ligger också hennes make, Felipe 'den vackra'. Kapellet är samtidigt ett museum med fantastiska målningar, kung Ferdinands förgyllda svärd samt drottning Isabellas krona och spira.

Córdoba med romarnas bro och moriska moskén
Córdoba har ca 350 000 invånare och ligger på norra sidan av floden Guadalquivir. Den iberiska halvöns ursprungliga invånare, ibererna, hade redan en bosättning här och Córdoba betraktas som en av Spaniens äldsta städer. Romarna kom hit cirka 169–153 f.Kr. och fram till det romerska imperiets fall var Córdoba huvudstad i regionen Baetica. När morerna år 711 ockuperade området utsåg de Córdoba som huvudstad i kalifatet Al-Ándalus. Vi stannar till vid floden och promenerar förbi tornet Calahorra, ett tidigare vakttorn, vidare över den nästan 300 meter långa romerska bron som fortfarande vilar på resterna av de ursprungliga fundamenten. En förnäm promenad i romarnas fotspår. Vi tar en tur bland stadens smala gator och bland annat de gamla judiska kvarteren. Här bodde judarna tills de katolska monarkerna år 1492 beslutade att förvisa alla judar. Vi kommer till Blomstergatan och därifrån får vi en fantastisk utsikt över katedralens klocktorn. Vi ser de vackra uteplatserna, patios som de kallas på spanska, fyllda med blommor, fontäner och en del även omgivna av små hantverksbutiker. Vi kommer sedan till den dominerande stora moskén som tekniskt sett i dag är en katedral. Den måste man uppleva för att till fullo förstå dess omfattning; fysiskt såväl som historiskt. Byggnaden står ovanpå resterna av ett romerskt palats och en gotisk basilika, den kristna helgedomen som västgoterna uppförde på 500-talet. De döpte den efterSankt Vincent. Här finns fortfarande rester av både palats och basilika.

Under 700-talet uppförde morerna på samma plats den första delen av moskén som vi ser idag. Under respektive 800- och 900-talet utvidgades den till sin nuvarande storlek med 1293 kolumner. När de kristna återerövrade Cordoba år 1233 så ändrade man först moskén status till katedral och inredde den med sidokapell och altare. På 1500-talet fick en biskop den idén att man i mitten av moskén /katedralen skulle konstruera en ny byggnad, en riktig katedral. För att göra plats för detta tog man bort 437 kolumner. Men så fick man istället denna underbara byggnad och fortfarande 856 kolumner. Hela byggnaden inkl. uteplats är 179 meter lång, 134 meter bred och täcker därmed en yta på mer än 23 000 m2.

Gibraltar, en resa till Storbritannien
Gibraltar ligger strategiskt beläget vid sundet mellan Europa och Afrika och det var också här som morerna korsade havet för att nå Europa. Gibraltar är idag ett brittiskt sjöterritorium och därmed ska alla bära pass för att passera gränsen mellan Spanien och Gibraltar. Gibraltar täcker bara ett område på 6,5 km2 och det bor cirka 30 000 personer här. Det var år 1704 under det spanska tronföljdskriget som Spanien förlorade Gibraltar till en brittisk-holländsk styrka. Genom fredsavtalet 1713 i Utrecht så tilldelades området åt Storbritannien. Spanien reser om och om igen frågan avseende införlivandet av Gibraltar i Spanien. Vi åker en rundtur i kolonin med lokalbuss, eftersom vår egen buss är alltför stor för att köra med på de smala gatorna i Gibraltar. På resan kommer vi högt upp över staden och har normalt en bra utsikt mot Afrika. Vi besöker stalaktitgrottorna St. Michael’s Cave och ska givetvis också träffa de allestädes närvarande berberaporna. Gibraltar är ett tullfritt område så det finns goda möjligheter till smarta inköp av sprit, tobak och kosmetika och det finns också tid för att äta en lunch som kanske 'fish and chips'. På eftermiddagen korsar vi återigen start- och landningsbanan på flygplatsen i Gibraltar och korsar gränsen tillbaka till Spanien.

Mijas, den vita staden
Vi kör till den fina, vita staden Mijas som ligger ca 400 meter över havet i bergen Sierra de Mijas, varifrån man på klara dagar kan se till Nordafrika. Staden dryper av den andalusiska charmen med vitkalkade, moriska hus och smala gator, vackra uteplatser och ett stort urval av kaféer och butiker. Här tillbringar vi några avkopplande timmar.

Ronda, härlig åktur till spektakulär bergsstad
Vi kör antingen längs kusten till Marbella och därifrån upp i bergen, alt. tar vi vägen runt Cártama. På båda hållen passerar vi mellan Sierra Bermeja och Sierra de las Nieves innan Ronda visas på toppen. Staden ligger 723 meter över havet, och har byggts på båda sidor av en gigantisk bergsklyfta, El Tajo, som med sina 100 m höga, branta bergväggar delar staden i två. Bergsklyftan har bland annat inspirerat Ernest Hemingway till att skriva "Klockan klämtar för dig ", där nationalisterna under inbördeskriget mördar republikaner genom att kasta ut dem över klippkanten på El Tajo. Vi går en stadsrundtur och tar oss över den vackra bron som, även om den är från 1700-talet, fortfarande kallas 'den nya bron'. Härifrån får man en underbar vy över bergsklyftan och det omgivande landskapet. Efteråt finns det möjlighet att gå in och se tjurfäktningsarenan. Den invigdes 1785 och är Spaniens äldsta. Det var också här som grundreglerna för den moderna tjurfäktningen togs fram av stadens barn och tjurfäktare Pedro Romeo. Arenan mäter 66 meter i diameter, vilket är mycket, och därför är denna arena särskilt farlig för tjurfäktare. Även om du inte gillar tjurfäktning så är det intressant att besöka arenan.

Jerez de la Frontera, den kungliga ridskolan och sherryhus
Jerez är tre saker: Motorsport, sherry och hästar. Vi har möjlighet att uppleva två saker - nämligen hästar och sherry. Vi gör ett besök hos den Kungliga Skolan för Ridkonst. Skolan grundades som en privatskola av Alvaro Domecq Romero, men drivs sedan 1982 av en fond under det spanska turistministeriet. Skolan har plats för 60 hästar. Don Alvaro Domecq Romero myntade uttrycket "den dansande hästen" när han 1973 utvecklade en show som hette "Hur de andalusiska hästarna dansar". Vi ser antingen showen eller stallet med träning och tillhörande utställning av bland annat hästvagnar. Senare besöker vi en av de berömda vingårdarna med produktion av sherry. Sherry tillverkas uteslutande i regionen Jerez. Den ligger längs Atlantkusten och med sin kalkrika jord är regionen idealisk för odling av druvorna som används i produktionen av sherry. Vi får en rundtur i vinhuset samt möjligheten att smaka på några av de olika typerna av sherry som exempelvis den torra Fino och söta Pedro Ximénez.

Dag 22 – 25: Hemresa
Vi säger adjö till Costa del Sol och inleder vår resa norrut. Hemresan är naturligtvis också med halvpension. Den första dagen tar vi oss över den spanska högslätten för övernattning norr om Madrid. Följande dag ska vi ta oss genom en del av Baskien, över Pyrenéerna vid Atlanten och upp till Tours. Därifrån kör vi runt Paris, genom norra Frankrike, Belgien och in i Tyskland, där vi övernattar vid Ruhrområdet. Sedan sätter vi kurs mot Fehmarn, Danmark och Malmö och vidare till våra utgångspunkter.

Ring och boka resan på tel. 020-15 01 02
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Härlig långsemester
 • Granada med Alhambra
 • Den vita staden Mijas
 • Málaga och Picasso
 • Jerez och sherry
 • Gibraltar, en del av Storbritannien
 • Trevligt hotell i populära Torremolinos

Påstigningsplatser

Från Jönköping
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 553 03
Plats: Jönköping Ryhovsgatan 5, M2 Center
Tid: 04:30
Postnr.: 568 32
Plats: Vaggeryd Osbäckväg, Götaströms Värdshus
Tid: 04:55
Postnr.: 331 44
Plats: Värnamo Refugen, McDonalds E4
Tid: 05:20
Postnr.: 341 32
Plats: Ljungby Ringvägen, Ljungbystop, Ingo
Tid: 05:50
Postnr.: 285 33
Plats: Markaryd Skulptörvägen, ICA Kvantum
Tid: 06:25
Postnr.: 286 38
Plats: Örkelljunga Skåneporten Circle K
Tid: 06:45
Från Göteborg
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 412 51
Plats: Göteborg Focushuset, Fabriksgatan 49
Tid: 04:15
Postnr.: 434 42
Plats: Kungsbacka Kollavarvsvägen, Circle K / Lilla Laxen
Tid: 04:45
Postnr.: 432 77
Plats: Tvååker Varberg, Björkäng Vägkrog, Spannarp
Tid: 05:20
Postnr.: 311 38
Plats: Falkenberg Violinvägen busshållplats Tågesättning
Tid: 05:35
Postnr.: 302 44
Plats: Halmstad Växjövägen, Arena huvudentré
Tid: 05:50
Postnr.: 312 61
Plats: Mellbystrand Trafikplats 41, McDonalds, Söderleden
Tid: 06:05
Postnr.: 269 96
Plats: Båstad Lannamärkesvägen 390, Rasta Hallandsåsen
Tid: 06:20
Postnr.: 262 71
Plats: Ängelholm Trafikplats 35, McDonalds E6, Klippanvägen 14
Tid: 06:40
Postnr.: 254 69
Plats: Helsingborg Väla Centrum Busstop
Tid: 06:55
Postnr.: 261 51
Plats: Landskrona Trafikplats 25, Preem, Eslövsvägen
Tid: 07:15
Från Kalmar
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 393 56
Plats: Kalmar Ölandsleden 7, Kalmar Rasta
Tid: 04:00
Postnr.: 371 50
Plats: Karlskrona Angöringen, Möbelaffären
Tid: 05:15
Postnr.: 372 37
Plats: Ronneby Trafikplats 56 Max Burgers, Viggenvägen
Tid: 05:40
Postnr.: 374 39
Plats: Karlshamn Trafikplats 52, Stora Coop, Strömmavägen
Tid: 06:05
Postnr.: 295 39
Plats: Bromölla Kristianstadsvägen 782-1, Bellas Place E22
Tid: 06:30
Postnr.: 291 54
Plats: Kristianstad Trafikplats 39, Circle K, Ringvägen
Tid: 06:50
Postnr.: 242 94
Plats: Ekeröd Ekerödsrasten Trafikplats 32, Ekeröd 5278
Tid: 07:15
Postnr.: 222 25
Plats: Lund Circkle K, Trafikplats 19, Malmövägen
Tid: 07:40
Postnr.: 215 32
Plats: Malmö Malmö Arena Hållplats 5, Arenagatan
Tid: 07:55

Hemkomsttider

Mot Jönköping
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 286 38
Plats: Örkelljunga Skåneporten Circle K
Tid: 21:15
Postnr.: 285 33
Plats: Markaryd Skulptörvägen, ICA Kvantum
Tid: 21:35
Postnr.: 341 32
Plats: Ljungby Ringvägen, Ljungbystop, Ingo
Tid: 22:10
Postnr.: 331 44
Plats: Värnamo Refugen, McDonalds E4
Tid: 22:40
Postnr.: 568 32
Plats: Vaggeryd Osbäckväg, Götaströms Värdshus
Tid: 23:05
Postnr.: 553 03
Plats: Jönköping Ryhovsgatan 5, M2 Center
Tid: 23:30
Mot Göteborg
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 261 51
Plats: Landskrona Trafikplats 25, Preem, Eslövsvägen
Tid: 20:45
Postnr.: 254 69
Plats: Helsingborg Väla Centrum Busstop
Tid: 21:05
Postnr.: 262 71
Plats: Ängelholm Trafikplats 35, McDonalds E6, Klippanvägen 14
Tid: 21:20
Postnr.: 269 96
Plats: Båstad Lannamärkesvägen 390, Rasta Hallandsåsen
Tid: 21:40
Postnr.: 312 61
Plats: Mellbystrand Trafikplats 41, McDonalds, Söderleden
Tid: 21:55
Postnr.: 302 44
Plats: Halmstad Växjövägen, Arena huvudentré
Tid: 22:10
Postnr.: 311 38
Plats: Falkenberg Violinvägen busshållplats Tågesättning
Tid: 22:25
Postnr.: 432 77
Plats: Tvååker Varberg, Björkäng Vägkrog, Spannarp
Tid: 22:40
Postnr.: 434 42
Plats: Kungsbacka Kollavarvsvägen, Circle K / Lilla Laxen
Tid: 23:15
Postnr.: 412 51
Plats: Göteborg Focushuset, Fabriksgatan 49
Tid: 23:45
Mot Kalmar
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 215 32
Plats: Malmö Malmö Arena Hållplats 5, Arenagatan
Tid: 20:05
Postnr.: 222 25
Plats: Lund Circkle K, Trafikplats 19, Malmövägen
Tid: 20:20
Postnr.: 242 94
Plats: Ekeröd Ekerödsrasten Trafikplats 32, Ekeröd 5278
Tid: 20:45
Postnr.: 291 54
Plats: Kristianstad Trafikplats 39, Circle K, Ringvägen
Tid: 21:10
Postnr.: 295 39
Plats: Bromölla Kristianstadsvägen 782-1, Bellas Place E22
Tid: 21:30
Postnr.: 374 39
Plats: Karlshamn Trafikplats 52, Stora Coop, Strömmavägen
Tid: 21:55
Postnr.: 372 37
Plats: Ronneby Trafikplats 56 Max Burgers, Viggenvägen
Tid: 22:20
Postnr.: 371 50
Plats: Karlskrona Angöringen, Möbelaffären
Tid: 22:45
Postnr.: 393 56
Plats: Kalmar Ölandsleden 7, Kalmar Rasta
Tid: 23:59
27.02.2022 - 28.02.2022
NH Hotel Frankfurt Airport
Visa mer Visa mindre
Hotell: NH Hotel Frankfurt Airport
Hotellets webbplats: Link
28.02.2022 - 01.03.2022
Hotel Campanile Valence Nord
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Campanile Valence Nord
Hotellets webbplats: Link
01.03.2022 - 02.03.2022
Hotel & Spa Peniscola Plaza Suites
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel & Spa Peniscola Plaza Suites
Hotellets webbplats: Link
02.03.2022 - 20.03.2022
Hotel Gran Cervantes
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Gran Cervantes
Hotellets webbplats: Link
20.03.2022 - 21.03.2022
Hotel Rey Arturo & Restaurante
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Rey Arturo & Restaurante
Hotellets webbplats: Link
21.03.2022 - 22.03.2022
The Originals Ambacia Tours Sud
Visa mer Visa mindre
Hotell: The Originals Ambacia Tours Sud
Hotellets webbplats: Link
22.03.2022 - 23.03.2022
Wyndham Garden Düsseldorf Mettmann
Visa mer Visa mindre
Hotell: Wyndham Garden Düsseldorf Mettmann
Hotellets webbplats: Link
Ring och boka resan på tel. 020-15 01 02 Boka resan online »
Avresa: 27.02.2022
Ankomst: 23.03.2022
Dagar: 25 dagar
Avresa från: Göt., Jönk., Kalmar
Pris från: 14.995:-

Priset inkluderar

Bussresa i en fyrstjärnig buss, svensk reseledare, övernattning i dubbelrum, 24 x frukost, 24 x middag, utflykter exkl. inträde samt lagstadgade skatter och avgifter.


Tillval:
En fralla och kaffe/te på avresedagen i Malmö: 40:-
Lunch sandwich med kyckling och bacon: 60:-
Lunch sandwich med skinka och ost: 60:-
Utflykter enligt program, exklusive entré: Ingår

 

Rumstyper:

Dubbelrum som enkelrum. Middagar enligt program 22.895:-
Doppelzimmer als Einzelzimmer mit Meerblick 24.295:-
Dubbelrum med havsutsikt. Middagar enligt program 16.395:-
Doppelzimmer 14.995:-


Ring och boka resan på tel. 020-15 01 02 Boka resan online »
Avresa: 27.02.2022
Ankomst: 23.03.2022
Dagar: 25 dagar
Avresa från: Göt., Jönk., Kalmar
Pris från: 14.995:-

Bilder - Costa del Sol - Långsemester - 25 dagar

Vi har för närvarande inga foton

Ring och boka resan på tel. 020-15 01 02 Boka resan online »
Avresa: 27.02.2022
Ankomst: 23.03.2022
Dagar: 25 dagar
Avresa från: Göt., Jönk., Kalmar
Pris från: 14.995:-

Visa mindre
30.10.2022 23.11.2022   25 dagar 14.995:- Göt., Jönk., Kalmar Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Ett unikt erbjudande för en långsemester med buss. Utresan tar oss genom en del av centrala Frankrike, Rhônedalen och över hela den södra delen av Frankrike. Vi korsar Pyrenéerna vid Medelhavet, kör runt Barcelona och Valencia samt Sierra Nevada innan vi kommer fram till Costa del Sol. Resan är inte bara en fråga om att komma fram. Längs vägen känner du hur arkitekturen och naturen förändrar sig allt eftersom vi närmar oss det varmare klimatet. Återresan bjuder på en helt annan rutt. Vi övernattar tre nätter på både ut- och hemresan och därmed finns det inte mindre än 17 dagar att förfoga över i södra Spanien. Där åker vi runt till många av de stora sevärdheterna som är koncentrerade i Andalusien. Temperaturen vid Solkusten når upp till upp till ca 20 grader även under november och mars, så det är ett fantastiskt, behagligt klimat för en långsemester.

Vi bor i populära Torremolinos vid Medelhavet. Hotellet är det centralt belägna Gran Cervantes som ligger bara 5 - 10 minuter till fots från havet och den härligt långa strandpromenaden. Hotellet har sköna rum, en pool och vacker terrass. Det finns balkong i alla dubbelrum och möjlighet att tillköpa ett rum med havsutsikt. Vistelsen i Spanien fås med frukostbuffé och trerättersmiddag / middagsbuffé inklusive ett glas vin / vatten.

Andalusien
Regionen täcker en yta på 87 268 km2. Detta motsvarar ungefär 17 % av dagens Spanien och är ca dubbelt så stort som exempelvis Danmark. Det bor ca 8,4 miljoner människor av Spaniens totala befolkning på ca 46 miljoner i regionen. Här hittar man en fantastisk kombination av vackra städer, intressanta monument och dessutom en natur med vita byar, dramatiska berg och gröna dalar där man bland annat odlar oliver, vindruvor och apelsiner. Regionens kulturarv härstammar från många olika folkslag. Urbefolkningen kallades iberer. Ca år 1000 f.Kr. kom kelterna hit, sedan grekerna och fenicierna och kartagerna. De följdes ungefär 200 f.Kr. av romarna och det mesta av dagens Spanien var en integrerad del av det romerska riket till dess fall på 400-talet, och under den perioden kristnades spanjorerna. Efter romarna kom goterna och Spanien var ett kristet konungarike fram till år 711. Året var en milstolpe för då tog de muslimska morerna över Gibraltarsundet och erövrade inom några få år det mesta av den iberiska halvön. Morerna var muslimer och det kan inte råda något tvivel om att de ursprungligen erövrade den iberiska halvön för att islamisera befolkningen. En lång tid under det moriska styret rådde det däremot fred mellan religionerna och det var tillåtet att vara både jude och kristen. Få kristna enklaver bevarades i den norra delen av Spanien och därifrån började den kristna återerövringen. Det skulle ta 781 år innan den sista staden återerövrades. Det var Granada, där Isabella och Ferdinand som sedan fick hederstiteln de Katolska Monarkerna lyckades med att belägra staden år 1492 och därmed fick den sista muslimska härskaren Boabdil att ge upp. Således lade Isabella och Ferdinand en sista pusselbit i pusslet som blev till Spanien. Det moriska arvet hittas fortfarande i arkitekturen, gastronomin och i det spanska språket.

1492 var naturligtvis också året då Cristoffer Columbus 'upptäckte' Amerika och han gjorde det med stöd av Isabella. Erkännandet för detta gav hon till honom, faktiskt bara några dagar efter återerövringen av Granada, där de två träffades på Alhambra. Många av skatterna som man hittade i Amerika transporterades till Spanien och tillsammans med diverse kungliga arvsrätter bidrog detta till att Spanien blev en av världens mäktigaste länder.

När den kristna återerövringen avslutades 1492 följde en period, då flera moriska kulturella platser förstördes och det infördes en skyldighet att vara kristen. Ville man inte konvertera till kristendom var man tvungen att lämna Andalusien. För att se till att befolkningen anslöt sig till den rätta kristendomen, katolicismen, infördes en offentlig myndighet, inkvisitionen, som (med avbrott) existerade från 1478 till 1834.

Lyckligtvis har några moriska byggnader överlevt ända till vår tid. Dessa inkluderar bland annat Alhambra vid Granada och La Mezquita i Córdoba. Dessutom bär många slott och kyrkor spår av den moriska kulturen.

Andalusien är idag ett hem för mycket av det som vi ofta förknippar med Spanien. Det är flamenco, den brinnande och emotionella musiken och dansen, det är tjurfäktningen som, vare sig man tycker om det eller ej, fortfarande hålls här, och det är sherry, gazpacho och en tillbakalutad livsstil som bara kan smitta av sig.


Dagsprogram

Dag 1 – 2: Sverige – Tyskland - södra Frankrike
Via Malmö, Danmark och Fehmarn kör vi till vårt övernattningshotell vid Düsseldorf. Nästa dag fortsätter vi söderut mot övernattning vid Lyon.

Dag 3 – 4: Till Costa del Sol
Resan fortsätter genom södra Frankrike och det nordspanska landskapet. Vi övernattar i östra Spanien. Nästa dag drar vi genom den sista sträckan via Murcia och bergen Sierra Nevada till vårt mål på Solkusten.

Dag 5 – 22:
17 hela dagar att spendera i Andalusien och det erbjuds sju utflykter. Utflykternas ordningsföljd och datum planeras av chaufför och reseledare.

Málaga, Picassos hemstad
Malaga är med cirka 570 000 invånare den näst största staden i Andalusien och det ekonomiska och kulturella centrumet på Costa del Sol. Det är en mycket vacker stad med bergen som kulisser och en nyrenoverad hamn som omfamnas av viken. Vi tar en promenad i staden och ser bland annat ruinerna av den romerska teatern som var den största på den iberiska halvön när den byggdes århundradet f.Kr. Vi rundar också den äldsta av de moriska fästningarna, Alcazaba, som byggdes från 1000-talet. Den andra, Gibralfaro, gömmer sig på bergstoppen. Längs vägen går vi också förbi Pablo Picassos födelseplats på Plaza de la Merced. Pablo Picasso föddes i Malaga 1881, men redan 1891 flyttade familjen till La Coruña i Galicien. Han var otroligt produktiv och man antar att han vid sin död 1973 efterlämnade cirka 50 000 verk inom måleri, grafik, teckning, skulpturer och keramik.

Det är möjligt att besöka Picassomuseet som är inrymt i en herrgård från 1500-talet. Den innehåller bara cirka 200 av mästarens verk, men på grund av spridningen i tid och arbetsmetoder anses museet för att vara ett världsledande Picassomuseum. Vi passerar även katedralen och Plaza de la Marina, där vi kan se statyn från 2005 av H. C. Andersen. Anledningen till statyn var att H. C. Andersen besökte Spanien på sin resa i 1862 och senare skrev: "Inte i någon av Spaniens städer har jag känt mig så glad, så mysigt hemma som i Málaga". Vi önskar att han även kunde ta del av staden som den ser ut idag. Efter årtionden av stadsförnyelse i stadens historiska centrum, kryddat med modern arkitektur, är staden riktigt vacker. Det blir tid till att på egen hand kanske sitta en stund på en av stadens torg och njuta av några tapas och ett glas lokalt vin.

Granada och Alhambra
Granada ligger på en höjd av 740 m och har ca 250 000 invånare. Det är en stad med universitet och studenter som hjälper till att ge staden en skön och livlig rytm och bildar en spännande kontrast till det historiska arvet. Turens höjdpunkt är den moriska fästningen Alhambra som är Spaniens mest besökta monument. Vi får en rundvisning med lokalguide och den här rundvisningen inkluderar även Generalife som var sultanens sommarpalats och dess mycket vackra trädgård. Granada inledde sin storhetstid på 1200-talet när dynastin Nasrider etablerade huvudstaden för sitt rike här. Den bestod av det som idag är provinserna Almeria, Granada och Málaga och stod kvar som den sista muslimska bastionen på den iberiska halvön under mer än 250 år. Borgen Alhambra grundades av Nasrideremiren Ibn al-Ahmar år 1238 och under de kommande många åren byggde man vidare på fästningen. Efter den kristna återerövringen har det också byggts på platsen. Under 1527 påbörjades byggandet av Karl V:s palats, en majestätisk renässansbyggnad som polishögkvarteret i Köpenhamn har inspirerats av. Vi tar dessutom en promenad i centrum och till den gamla stadsdelen Albaicín som klättrar uppför backen och förbi katedralen och det kungliga kapellet. Det är ett mausoleum för de katolska monarkerna och deras dotter Juana 'den vanvettiga' som var den första monarken över ett enat Spanien medan hon själv levde ett tragiskt liv. Här ligger också hennes make, Felipe 'den vackra'. Kapellet är samtidigt ett museum med fantastiska målningar, kung Ferdinands förgyllda svärd samt drottning Isabellas krona och spira.

Córdoba med romarnas bro och moriska moskén
Córdoba har ca 350 000 invånare och ligger på norra sidan av floden Guadalquivir. Den iberiska halvöns ursprungliga invånare, ibererna, hade redan en bosättning här och Córdoba betraktas som en av Spaniens äldsta städer. Romarna kom hit cirka 169–153 f.Kr. och fram till det romerska imperiets fall var Córdoba huvudstad i regionen Baetica. När morerna år 711 ockuperade området utsåg de Córdoba som huvudstad i kalifatet Al-Ándalus. Vi stannar till vid floden och promenerar förbi tornet Calahorra, ett tidigare vakttorn, vidare över den nästan 300 meter långa romerska bron som fortfarande vilar på resterna av de ursprungliga fundamenten. En förnäm promenad i romarnas fotspår. Vi tar en tur bland stadens smala gator och bland annat de gamla judiska kvarteren. Här bodde judarna tills de katolska monarkerna år 1492 beslutade att förvisa alla judar. Vi kommer till Blomstergatan och därifrån får vi en fantastisk utsikt över katedralens klocktorn. Vi ser de vackra uteplatserna, patios som de kallas på spanska, fyllda med blommor, fontäner och en del även omgivna av små hantverksbutiker. Vi kommer sedan till den dominerande stora moskén som tekniskt sett i dag är en katedral. Den måste man uppleva för att till fullo förstå dess omfattning; fysiskt såväl som historiskt. Byggnaden står ovanpå resterna av ett romerskt palats och en gotisk basilika, den kristna helgedomen som västgoterna uppförde på 500-talet. De döpte den efterSankt Vincent. Här finns fortfarande rester av både palats och basilika.

Under 700-talet uppförde morerna på samma plats den första delen av moskén som vi ser idag. Under respektive 800- och 900-talet utvidgades den till sin nuvarande storlek med 1293 kolumner. När de kristna återerövrade Cordoba år 1233 så ändrade man först moskén status till katedral och inredde den med sidokapell och altare. På 1500-talet fick en biskop den idén att man i mitten av moskén /katedralen skulle konstruera en ny byggnad, en riktig katedral. För att göra plats för detta tog man bort 437 kolumner. Men så fick man istället denna underbara byggnad och fortfarande 856 kolumner. Hela byggnaden inkl. uteplats är 179 meter lång, 134 meter bred och täcker därmed en yta på mer än 23 000 m2.

Gibraltar, en resa till Storbritannien
Gibraltar ligger strategiskt beläget vid sundet mellan Europa och Afrika och det var också här som morerna korsade havet för att nå Europa. Gibraltar är idag ett brittiskt sjöterritorium och därmed ska alla bära pass för att passera gränsen mellan Spanien och Gibraltar. Gibraltar täcker bara ett område på 6,5 km2 och det bor cirka 30 000 personer här. Det var år 1704 under det spanska tronföljdskriget som Spanien förlorade Gibraltar till en brittisk-holländsk styrka. Genom fredsavtalet 1713 i Utrecht så tilldelades området åt Storbritannien. Spanien reser om och om igen frågan avseende införlivandet av Gibraltar i Spanien. Vi åker en rundtur i kolonin med lokalbuss, eftersom vår egen buss är alltför stor för att köra med på de smala gatorna i Gibraltar. På resan kommer vi högt upp över staden och har normalt en bra utsikt mot Afrika. Vi besöker stalaktitgrottorna St. Michael’s Cave och ska givetvis också träffa de allestädes närvarande berberaporna. Gibraltar är ett tullfritt område så det finns goda möjligheter till smarta inköp av sprit, tobak och kosmetika och det finns också tid för att äta en lunch som kanske 'fish and chips'. På eftermiddagen korsar vi återigen start- och landningsbanan på flygplatsen i Gibraltar och korsar gränsen tillbaka till Spanien.

Mijas, den vita staden
Vi kör till den fina, vita staden Mijas som ligger ca 400 meter över havet i bergen Sierra de Mijas, varifrån man på klara dagar kan se till Nordafrika. Staden dryper av den andalusiska charmen med vitkalkade, moriska hus och smala gator, vackra uteplatser och ett stort urval av kaféer och butiker. Här tillbringar vi några avkopplande timmar.

Ronda, härlig åktur till spektakulär bergsstad
Vi kör antingen längs kusten till Marbella och därifrån upp i bergen, alt. tar vi vägen runt Cártama. På båda hållen passerar vi mellan Sierra Bermeja och Sierra de las Nieves innan Ronda visas på toppen. Staden ligger 723 meter över havet, och har byggts på båda sidor av en gigantisk bergsklyfta, El Tajo, som med sina 100 m höga, branta bergväggar delar staden i två. Bergsklyftan har bland annat inspirerat Ernest Hemingway till att skriva "Klockan klämtar för dig ", där nationalisterna under inbördeskriget mördar republikaner genom att kasta ut dem över klippkanten på El Tajo. Vi går en stadsrundtur och tar oss över den vackra bron som, även om den är från 1700-talet, fortfarande kallas 'den nya bron'. Härifrån får man en underbar vy över bergsklyftan och det omgivande landskapet. Efteråt finns det möjlighet att gå in och se tjurfäktningsarenan. Den invigdes 1785 och är Spaniens äldsta. Det var också här som grundreglerna för den moderna tjurfäktningen togs fram av stadens barn och tjurfäktare Pedro Romeo. Arenan mäter 66 meter i diameter, vilket är mycket, och därför är denna arena särskilt farlig för tjurfäktare. Även om du inte gillar tjurfäktning så är det intressant att besöka arenan.

Jerez de la Frontera, den kungliga ridskolan och sherryhus
Jerez är tre saker: Motorsport, sherry och hästar. Vi har möjlighet att uppleva två saker - nämligen hästar och sherry. Vi gör ett besök hos den Kungliga Skolan för Ridkonst. Skolan grundades som en privatskola av Alvaro Domecq Romero, men drivs sedan 1982 av en fond under det spanska turistministeriet. Skolan har plats för 60 hästar. Don Alvaro Domecq Romero myntade uttrycket "den dansande hästen" när han 1973 utvecklade en show som hette "Hur de andalusiska hästarna dansar". Vi ser antingen showen eller stallet med träning och tillhörande utställning av bland annat hästvagnar. Senare besöker vi en av de berömda vingårdarna med produktion av sherry. Sherry tillverkas uteslutande i regionen Jerez. Den ligger längs Atlantkusten och med sin kalkrika jord är regionen idealisk för odling av druvorna som används i produktionen av sherry. Vi får en rundtur i vinhuset samt möjligheten att smaka på några av de olika typerna av sherry som exempelvis den torra Fino och söta Pedro Ximénez.

Dag 22 – 25: Hemresa
Vi säger adjö till Costa del Sol och inleder vår resa norrut. Hemresan är naturligtvis också med halvpension. Den första dagen tar vi oss över den spanska högslätten för övernattning norr om Madrid. Följande dag ska vi ta oss genom en del av Baskien, över Pyrenéerna vid Atlanten och upp till Tours. Därifrån kör vi runt Paris, genom norra Frankrike, Belgien och in i Tyskland, där vi övernattar vid Ruhrområdet. Sedan sätter vi kurs mot Fehmarn, Danmark och Malmö och vidare till våra utgångspunkter.

Ring och boka resan på tel. 020-15 01 02
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Härlig långsemester
 • Granada med Alhambra
 • Den vita staden Mijas
 • Málaga och Picasso
 • Jerez och sherry
 • Gibraltar, en del av Storbritannien
 • Trevligt hotell i populära Torremolinos

Påstigningsplatser

Från Jönköping
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 553 03
Plats: Jönköping Ryhovsgatan 5, M2 Center
Tid: 04:30
Postnr.: 568 32
Plats: Vaggeryd Osbäckväg, Götaströms Värdshus
Tid: 04:55
Postnr.: 331 44
Plats: Värnamo Refugen, McDonalds E4
Tid: 05:20
Postnr.: 341 32
Plats: Ljungby Ringvägen, Ljungbystop, Ingo
Tid: 05:50
Postnr.: 285 33
Plats: Markaryd Skulptörvägen, ICA Kvantum
Tid: 06:25
Postnr.: 286 38
Plats: Örkelljunga Skåneporten Circle K
Tid: 06:45
Från Göteborg
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 412 51
Plats: Göteborg Focushuset, Fabriksgatan 49
Tid: 04:15
Postnr.: 434 42
Plats: Kungsbacka Kollavarvsvägen, Circle K / Lilla Laxen
Tid: 04:45
Postnr.: 432 77
Plats: Tvååker Varberg, Björkäng Vägkrog, Spannarp
Tid: 05:20
Postnr.: 311 38
Plats: Falkenberg Violinvägen busshållplats Tågesättning
Tid: 05:35
Postnr.: 302 44
Plats: Halmstad Växjövägen, Arena huvudentré
Tid: 05:50
Postnr.: 312 61
Plats: Mellbystrand Trafikplats 41, McDonalds, Söderleden
Tid: 06:05
Postnr.: 269 96
Plats: Båstad Lannamärkesvägen 390, Rasta Hallandsåsen
Tid: 06:20
Postnr.: 262 71
Plats: Ängelholm Trafikplats 35, McDonalds E6, Klippanvägen 14
Tid: 06:40
Postnr.: 254 69
Plats: Helsingborg Väla Centrum Busstop
Tid: 06:55
Postnr.: 261 51
Plats: Landskrona Trafikplats 25, Preem, Eslövsvägen
Tid: 07:15
Från Kalmar
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 393 56
Plats: Kalmar Ölandsleden 7, Kalmar Rasta
Tid: 04:00
Postnr.: 371 50
Plats: Karlskrona Angöringen, Möbelaffären
Tid: 05:15
Postnr.: 372 37
Plats: Ronneby Trafikplats 56 Max Burgers, Viggenvägen
Tid: 05:40
Postnr.: 374 39
Plats: Karlshamn Trafikplats 52, Stora Coop, Strömmavägen
Tid: 06:05
Postnr.: 295 39
Plats: Bromölla Kristianstadsvägen 782-1, Bellas Place E22
Tid: 06:30
Postnr.: 291 54
Plats: Kristianstad Trafikplats 39, Circle K, Ringvägen
Tid: 06:50
Postnr.: 242 94
Plats: Ekeröd Ekerödsrasten Trafikplats 32, Ekeröd 5278
Tid: 07:15
Postnr.: 222 25
Plats: Lund Circkle K, Trafikplats 19, Malmövägen
Tid: 07:40
Postnr.: 215 32
Plats: Malmö Malmö Arena Hållplats 5, Arenagatan
Tid: 07:55

Hemkomsttider

Mot Jönköping
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 286 38
Plats: Örkelljunga Skåneporten Circle K
Tid: 21:15
Postnr.: 285 33
Plats: Markaryd Skulptörvägen, ICA Kvantum
Tid: 21:35
Postnr.: 341 32
Plats: Ljungby Ringvägen, Ljungbystop, Ingo
Tid: 22:10
Postnr.: 331 44
Plats: Värnamo Refugen, McDonalds E4
Tid: 22:40
Postnr.: 568 32
Plats: Vaggeryd Osbäckväg, Götaströms Värdshus
Tid: 23:05
Postnr.: 553 03
Plats: Jönköping Ryhovsgatan 5, M2 Center
Tid: 23:30
Mot Göteborg
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 261 51
Plats: Landskrona Trafikplats 25, Preem, Eslövsvägen
Tid: 20:45
Postnr.: 254 69
Plats: Helsingborg Väla Centrum Busstop
Tid: 21:05
Postnr.: 262 71
Plats: Ängelholm Trafikplats 35, McDonalds E6, Klippanvägen 14
Tid: 21:20
Postnr.: 269 96
Plats: Båstad Lannamärkesvägen 390, Rasta Hallandsåsen
Tid: 21:40
Postnr.: 312 61
Plats: Mellbystrand Trafikplats 41, McDonalds, Söderleden
Tid: 21:55
Postnr.: 302 44
Plats: Halmstad Växjövägen, Arena huvudentré
Tid: 22:10
Postnr.: 311 38
Plats: Falkenberg Violinvägen busshållplats Tågesättning
Tid: 22:25
Postnr.: 432 77
Plats: Tvååker Varberg, Björkäng Vägkrog, Spannarp
Tid: 22:40
Postnr.: 434 42
Plats: Kungsbacka Kollavarvsvägen, Circle K / Lilla Laxen
Tid: 23:15
Postnr.: 412 51
Plats: Göteborg Focushuset, Fabriksgatan 49
Tid: 23:45
Mot Kalmar
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 215 32
Plats: Malmö Malmö Arena Hållplats 5, Arenagatan
Tid: 20:05
Postnr.: 222 25
Plats: Lund Circkle K, Trafikplats 19, Malmövägen
Tid: 20:20
Postnr.: 242 94
Plats: Ekeröd Ekerödsrasten Trafikplats 32, Ekeröd 5278
Tid: 20:45
Postnr.: 291 54
Plats: Kristianstad Trafikplats 39, Circle K, Ringvägen
Tid: 21:10
Postnr.: 295 39
Plats: Bromölla Kristianstadsvägen 782-1, Bellas Place E22
Tid: 21:30
Postnr.: 374 39
Plats: Karlshamn Trafikplats 52, Stora Coop, Strömmavägen
Tid: 21:55
Postnr.: 372 37
Plats: Ronneby Trafikplats 56 Max Burgers, Viggenvägen
Tid: 22:20
Postnr.: 371 50
Plats: Karlskrona Angöringen, Möbelaffären
Tid: 22:45
Postnr.: 393 56
Plats: Kalmar Ölandsleden 7, Kalmar Rasta
Tid: 23:59
30.10.2022 - 31.10.2022
NH Hotel Frankfurt Airport
Visa mer Visa mindre
Hotell: NH Hotel Frankfurt Airport
Hotellets webbplats: Link
31.10.2022 - 01.11.2022
Hotel Campanile Valence Nord
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Campanile Valence Nord
Hotellets webbplats: Link
01.11.2022 - 02.11.2022
Hotel & Spa Peniscola Plaza Suites
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel & Spa Peniscola Plaza Suites
Hotellets webbplats: Link
02.11.2022 - 20.11.2022
Hotel Gran Cervantes
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Gran Cervantes
Hotellets webbplats: Link
20.11.2022 - 21.11.2022
Hotel Rey Arturo & Restaurante
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Rey Arturo & Restaurante
Hotellets webbplats: Link
21.11.2022 - 22.11.2022
The Originals Ambacia Tours Sud
Visa mer Visa mindre
Hotell: The Originals Ambacia Tours Sud
Hotellets webbplats: Link
22.11.2022 - 23.11.2022
Wyndham Garden Düsseldorf Mettmann
Visa mer Visa mindre
Hotell: Wyndham Garden Düsseldorf Mettmann
Hotellets webbplats: Link
Ring och boka resan på tel. 020-15 01 02 Boka resan online »
Avresa: 30.10.2022
Ankomst: 23.11.2022
Dagar: 25 dagar
Avresa från: Göt., Jönk., Kalmar
Pris från: 14.995:-

Priset inkluderar

Bussresa i en fyrstjärnig buss, svensk reseledare, övernattning i dubbelrum, 24 x frukost, 24 x middag, utflykter exkl. inträde samt lagstadgade skatter och avgifter.


Tillval:
En fralla och kaffe/te på avresedagen i Malmö: 40:-
Lunch sandwich med kyckling och bacon: 60:-
Lunch sandwich med skinka och ost: 60:-
Utflykter enligt program, exklusive entré: Ingår

 

Rumstyper:

Doppelzimmer als Einzelzimmer mit Meerblick 24.295:-
Dubbelrum som enkelrum. Middagar enligt program 22.895:-
Dubbelrum med havsutsikt. Middagar enligt program 16.395:-
Doppelzimmer 14.995:-


Ring och boka resan på tel. 020-15 01 02 Boka resan online »
Avresa: 30.10.2022
Ankomst: 23.11.2022
Dagar: 25 dagar
Avresa från: Göt., Jönk., Kalmar
Pris från: 14.995:-

Bilder - Costa del Sol - Långsemester - 25 dagar

Vi har för närvarande inga foton

Ring och boka resan på tel. 020-15 01 02 Boka resan online »
Avresa: 30.10.2022
Ankomst: 23.11.2022
Dagar: 25 dagar
Avresa från: Göt., Jönk., Kalmar
Pris från: 14.995:-

Visa mindre
 Ledig
 På förfrågan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter och tips från vår resevärld.

Gruppresor