Telefon 020-15 01 02   Måndag till fredag kl. 9-15
Beskrivning
Visa karta
Visa väder

Umbrien och Puglia

I en vacker förening av två fantastiska och populära områden i strålande Italien, presenterar vi den här enormt intressanta rundturen i Umbrien och Apulien som var och ett sticker ut med sin enastående kulturhistoria, magnifika naturområden och i synnerhet en vänlig och välkomnande atmosfär. Vi har arrangerat resan med en behaglig kombination av upplevelser, utflykter och tid till att slappna av och bara njuta av livet, stämningen och den underbara naturen.

Nedan ser du en detaljerad väderprognos för de följande 6 dagarna.

Onsdag
Soligt och klart väder
Soligt och klart väder
8 °C
4 °C
0,0 mm.
3,7 m/s
nord
Torsdag
Soligt och klart väder
Soligt och klart väder
10 °C
4 °C
0,0 mm.
3,3 m/s
sydväst
Fredag
Delvis molnigt
Delvis molnigt
7 °C
5 °C
0,4 mm.
7,1 m/s
nord
Lördag
Snöblandat regn
Snöblandat regn
5 °C
1 °C
4,8 mm.
8,2 m/s
nord-nordväst
Söndag
Lätt molnigt
Lätt molnigt
4 °C
2 °C
0,9 mm.
7,4 m/s
nord-nordväst
Måndag
Snöblandade regnskurar
Snöblandade regnskurar
4 °C
2 °C
4,0 mm.
6,4 m/s
nord-nordväst

Detaljerad väderprognos

Nedan ser du en detaljerad väderprognos för de följande 2 dagarna.

Tisdag 25/01 - 2022
01:00 - 07:00
Lätt molnigt Lätt molnigt
0 °C (-5 °C)
nordøst4.9 NNE
0 mm.
07:00 - 13:00
Lätt molnigt Lätt molnigt
-2 °C (-7 °C)
nordøst4 N
0 mm.
13:00 - 19:00
Delvis molnigt Delvis molnigt
3 °C (-2 °C)
nordøst6.5 N
0 mm.
19:00 - 01:00
Delvis molnigt Delvis molnigt
0 °C (-4 °C)
nordøst3.6 NNW
0 mm.
Onsdag 26/01 - 2022
01:00 - 07:00
Delvis molnigt Delvis molnigt
-1 °C (-5 °C)
nordøst3 WNW
0.4 mm.
07:00 - 13:00
Regn Regn
1 °C (-4 °C)
nordøst4.9 NW
0.6 mm.
13:00 - 19:00
Delvis molnigt Delvis molnigt
5 °C (1 °C)
nordøst6.3 NNW
0.4 mm.
19:00 - 01:00
Delvis molnigt Delvis molnigt
2 °C (-2 °C)
nordøst4.3 NW
0.4 mm.

Avresedatum

01.05.2022 14.05.2022   14 dagar 14.495:- Göt., Jönk., Kalmar Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

I en vacker förening av två fantastiska och populära områden i strålande Italien. Här erbjuder vi den här enormt intressanta rundturen i Umbrien och Apulien som var och ett sticker ut med sin enastående kulturhistoria, magnifika naturområden och i synnerhet en vänlig och välkomnande atmosfär. Vi har arrangerat resan med en behaglig kombination av upplevelser, utflykter och tid till att slappna av och bara njuta av livet, stämningen och den underbara naturen.
Umbrien ger oss gång på gång överdådigheten av den katolska kyrkan och den makt, tro och religion som under århundraden härskat i det italienska samhället. Dessutom är Umbrien ett vacker och bördigt landskap som alltid ger oss rikliga gåvor av intryck i form av underbara medeltida städer, vingårdar och mjuka kullar.
Apulien är Italiens berömda häl med sin breda slätt mot det Adriatiska havet och bjuder oss på bördig jordbruksmark som är rik på spannmål, frukt och speciellt en olivoljeproduktion av mycket hög kvalitet.
Det är också i Apulien som vi upplever hur gränsen till det Adriatiska havet har fört många olika kulturer till området. Grekerna hade kolonier i Apulien och turkarna har enligt uppgift varit grundarna till byggandet av alla de distinkta husen med spetsiga kalkstenstak, trulli, som vi på många platser i området kan glädjas och förundras över att se.
I Umbrien bor vi runt sjön Bolsenasjön på Hotel Naiadi Park. Hotellet har en bra trestjärnig italiensk standard med rena och fina standardrum med bad och toalett. Här får vi frukostbuffé och trerättersmiddag varje kväll, hotellet ligger direkt nere vid Bolsenasjön.
I Apulien bor vi i den vackra huvudstaden Bari. Där hittar man bland annat ett otroligt vackert promenadstråk, man kan bada från en fin sandstrand, äta pasta, pizza eller fisk i flera av stadens mysiga restauranger och i allmänhet njuta av livet och resans sköna innehåll.
I Bari bor vi på fyrstjärniga Hotel Excelsior. Ett bra fyrstjärnigt hotell som ligger centralt vid järnvägsstationen och det tar bara 15 minuter till fots från hotellet för att nå den vackra och historiska stadsdelen. Vistelse med inkluderad frukost. Därutöver har vi några gemensamma kvällsmiddagar som också ingår. Man kan också utforska restaurangerna i Bari och man får gärna följa med reseledaren på restaurang. Prismässigt är vi i en region i Italien som inte tömmer plånboken vid besök till restauranger och caféer.
Vi ser verkligen fram emot att få ta dig med på denna spännande och intressanta rundresan i centrala och södra Italien.


Dagsprogram

Dag 1 och 2:Sverige- Tyskland - Italien
Efter påstigning går resan via Danmark och Östersjön till vårt övernattningshotell vid Nürnberg, vi äter middag längs vägen. Efter frukost fortsätter vi söderut genom det storslagna Sydtyskland och Österrike och tidigt på kvällen kommer vi till Modena där vi övernattar. Middag vid ankomst.

Dag 3: Orvieto och till hotellet
Efter frukost fortsätter vi vår resa söderut och vid lunchtid är vi i Orvieto som tronar upp sig på en ca 300 meter hög tuffstensklippa, vi når fram till den gamla stadsdelen med kuggstångsbana. Stadens kyrka och torg är klassiska exempel på ståtlig italiensk byggtradition från medeltiden och det är svårt att inte bli imponerad av i synnerhet kyrkans vackra marmorfasad och invändiga dekoration. Det finns många vackra kyrkor i den katolska världen - men kyrkan i Orvieto strålar enligt vår uppfattning aningen mer än många av de andra. Vi får en skön eftermiddag i Orvietos gamla stadsdel och sedan kör vi till vårt hotell vid Bolsenasjön som ligger bara ca 20 minuter med bil från Orvieto. Här övernattar vi de kommande 3 nätterna.

Dag 4: Assisi, Trasimenosjön och kvällspromenad till Orvietos gamla stadsdel
Dagensutflykt går till en av Umbriens mest berömda städer, Assisi. Munken Franciskus av Assisi grundade Franciskanorden vars maxim i all sin enkelhet handlar om att inte äga något överflödigt. I Assisi får vi chansen att njuta av den medeltida atmosfären, den katolska kyrkans enorma inflytande och vi ska naturligtvis också besöka den berömda basilikan med talrika och beundransvärda fresker. Är du inte intresserad av kyrkor och tro, så är Assisis mysiga gator och torg som vittnar om forna tider definitivt värda ett besök.
På eftermiddagen kör vi tillbaka till vårt hotell via bland annat Perugia och Trasimenosjön.
Efter kvällsmaten rekommenderar vi att du följer med reseledaren och chauffören till Orvietos gamla stadsdel och tillbaka igen. Det finns en härlig utsikt över bergen i kvällsljuset och vi föreslår också ett mysigt gemensamt cafébesök i närheten av Orvietos vackra Piazza. Då blir det så italienskt som det bara kan vara.

Dag 5: Todi och vinprovning
Todi är ännu en pärla i raden av vackra medeltida städer i fantastiska Umbrien. Todis läge på ca 400 meter ovanför resten av nivån i området ser till att man får en fantastisk utsikt från staden. Man kan enkelt tillbringa en timme bara av att njuta av utsikten, stadens genuina Piazza och mysiga atmosfär. Efter lunch kör vi till en av de lokala vingårdarna och där kan man delta i vinprovning i en avslappnad atmosfär. Liksom överallt annars är den här vinodlaren stolt över sitt vin och vi underhålls under vinprovningen med prat om Umbriens utmärkta förutsättningar för vinproduktion.

Dag 6: Caserta och vidare till Bari
Efter frukost säger vi adjö till hotellet och Umbrien och förflyttar oss längre söderut. Norr om Neapel väntar en magnifik upplevelse där vi ska besöka kung Karl III magnifika lustslott från ca 1750 vid Caserta. Här skulle det enligt Karl III byggas ett slott, vars prakt och storhet skulle få Versailles och Schönbrunn att blekna. Varken Karl III eller arkitekten bakom byggnaden fick se slottet i färdigt skick och även om det inte blev riktigt lika stort som ursprungligen var planerat, så ser vi idag ett slott med inte mindre än 1200 rum och en imponerande park med fontäner och statyer.
Efter denna överdådiga upplevelse lämnar vi regionen Kampanien och sätter kurs österut mot vårt nästa stora mål, Apulien. Vi kommer att tillbringa de kommande fem nätterna centralt i Apuliens vackra och historiska huvudstad Bari. Under vistelsen i Bari har vi inkluderat kvällsmat på ankomstdagen och den nionde dagen.

Dag 7: Bari till fots och med lokal guide
Jultomtens hemstad? Ja, det är faktiskt Bari. Biskopen Sankt Nikolaus jordiska kvarlevor begravdes nämligen i Bari ca 1087 och man uppförde en basilika för förvaring och dyrkan av Sankt Nikolaus, som också är skyddshelgon för Ryssland, Grekland och Sicilien. I basilikan finns det därför även en ortodox del som bland annat ryska pilgrimer brukar besöka. Sankt Nikolaus är dessutom barnens skyddshelgon och från den historien kommer vi till historien om jultomten. Vår lokala guide berättar om och visar oss platserna som hör till historien.
Att gå bland Baris trånga gränder är dessutom en upplevelse i sig själv. Här ligger husen på rad utan stora fasadfönster, ända ut mot gatan och rymmer fortfarande, ja, vanliga människor som bor och lever i staden. Här kan vi bland annat se hur man tillverkar färsk pasta.
Vi avslutar vår stadsrunda runt Baris stora slott i centrum och eftermiddagen är ledig för egna upptäckter. Vi rekommenderar en promenad till hamnen eller längs den vackra piren som är inte mindre än 9 km lång. Och naturligtvis är det aldrig fel att bara sitta på ett trevligt kafé och se på folket och stadslivet, eller vad sägs om ett trevligt dopp i det salta och azurblå Adriatiska havet?

Dag 8: Med tåg till Monopoli och lunch som italienarna vill ha den
Vi promenerar de två minuterna över till järnvägsstationen i Bari och därifrån tar vi på förmiddagen tåget till den vackra kuststaden Monopoli som anlagts av grekerna. Fästningen och kyrkan dominerar den vita staden, men även hamnen med fiskebåtar, stora som små, och lokala fiskare, handlare och pensionärer som diskuterar världshändelser av alla slag och vittnar om en aktiv och pulserande stad som inte bara är en bakgrund till ära för oss turister.
Vid lunch besöker vi en lokal Trattoria, så ta inte för mycket av frukosten, eftersom vi ska få en riktigt god lunch bestående av små typiska italienska förrätter som exempelvis fisk, skaldjur, bläckfisk, bröd och grönsaker utifrån kockens val. Uhmmm ... vi smakar på allt som man med rätta gör i Italien och sedan serveras vi en härlig huvudrätt och avslutningsvis lite dessert. Vin och vatten finns det också.
Vi är tillbaka igen på eftermiddagen. Tågbiljett och lunch ingår i resans pris.

Dag 9: Castel del Monte och Trani. Kvällsmat på Masseria
Idag kör vi ungefär en timme nordväst om Bari till det imponerande Castel del Monte som anlades av den tysk-romerske kejsaren Frederik II cirka 1240. Slottet som ligger i ett skogsområde drygt 500 meter över havet är helt unikt med sin konstruktion och på många platser en blandning av europeisk medeltida arkitektur samt grekisk och turkisk byggnadsstil. Vi får tid till att besöka slottet och njuta av utsikten innan vi kör vidare till den vackert belägna kuststaden Trani, där stadens katedral som är något helt speciellt, har placerats direkt ut mot Adriatiska havet. Trani kallas även "Apuliens Pärla" och vi förnimmer det fashionabla med att semestra i Trani, äta på promenadens restauranger och handla i helt rätt butiker. Vi njuter av uppehållet här under middagen och är tillbaka vid vårt hotell i Bari igen på eftermiddagen.
På kvällen åter vi kvällsmat på ett av områdets närliggande Masseriar - ett hus på landet där vi får läckra lokala rätter och härligt vin. Kvällsmat med vin ingår i resans pris.

Dag 10: Olivmölla och trullihusen i Alberobello
Ca femtio procent av Italiens totala olivproduktion kommer från Apulien och överallt på vår väg kör vi förbi vidsträckta olivlundar med sekelgamla olivträd. Med stora gröna kronor och knotiga, krokiga stammar står de och berättar nästan var för sig om en egen historia och ett äventyr - och de har fortfarande oliver! Vi stannar vid en lokal olivmölla och hör om produktionen och smakar de gyllene dropparna innan vi kör till Alberobello. Här kan vi ska se de karakteristiska trullierna - hus som ursprungligen byggdes av turkiska stammar och som inte har bindemedel eftersom de skulle vara enkla att ta ner och bygga upp igen om myndigheter som krävde in fastighetsskatt passerade dem. Det är spännande att gå i Alberobellos trullikvarter och känna sig transporterad till en helt annan planet. Trullihusen finns naturligtvis också på UNESCO:s världsarvlista.
På eftermiddagen är vi tillbaka på vårt hotell igen.

Dag 11: Längs det Adriatiska havet till Emilia Romagna
Vackert och omväxlande - så enkelt kan man beskriva dagens åktur. Från det flacka Apulien kör vi igenom de mer bergiga områdena i Molise, Abruzzo, Marche till vårt hotell vid Rimini i provinsen Emilia Romagna. Vi räknar med att vara på vårt hotell mitt på eftermiddagen och ska inte göra fler besök idag Vi ska bara njuta av landskapet och varandras sällskap.

Dag 12: Bologna - den röda staden
Vi kör till Bologna som även kallas den röda staden på grund av allt tegel i terrakottafärg. Det var i Bologna som fotbollsspelaren Harald Nielsen startade sin karriär i italienska Serie A.
Vi styr direkt mot den vackra och centrala Piazza Maggiore. Därifrån kan vi till fots bege oss iväg i olika  sevärda riktningar, beroende av intresse. Intresserar kyrkor dig så finns det inte mindre än 198 av sitt slag i Bologna med San Petronio som en av världens 20 största. Är det snarare butiker och varuhus som lockar dig så finns det ett hav av både butiker och varuhus som under totalt 30 000 pelare säkrar god handel i alla typer av väder. Med reseledaren på en liten rundtur i staden tittar vi på såväl kyrkor som köpmän innan vi tillåter oss själva att övermannas av hungern och pausa för lunch. Många säger att man inte kan äta dåligt i Bologna så det är väl helt enkelt bara att leta upp de olika alternativen innan vi lämnar Bologna och kör till vårt hotell vid Verona.

Dag 13 och 14:Verona - Tyskland - Sverige
Efter frukost påbörjar vi resan mot Sverige. Middag och övernattning i Tyskland. Sen vidare via Östersjön och Danmark till Malmö och därifrån till våra utgångspunkter.

Ring och boka resan på tel. 020-15 01 02
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Frodiga Umbrien med vackra städer
 • Italiens häl - Apulien
 • Vi bor fem nätter i centrum av Bari
 • Varmt och skönt klimat från vår till höst
 • Trullihusen i Alberobello
 • Urgamla olivlundar med krokiga träd

Påstigningsplatser

Från Jönköping
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 553 03
Plats: Jönköping Ryhovsgatan 5, M2 Center
Tid: 04:30
Postnr.: 568 32
Plats: Vaggeryd Osbäckväg, Götaströms Värdshus
Tid: 04:55
Postnr.: 331 44
Plats: Värnamo Refugen, McDonalds E4
Tid: 05:20
Postnr.: 341 32
Plats: Ljungby Ringvägen, Ljungbystop, Ingo
Tid: 05:50
Postnr.: 285 33
Plats: Markaryd Skulptörvägen, ICA Kvantum
Tid: 06:25
Postnr.: 286 38
Plats: Örkelljunga Skåneporten Circle K
Tid: 06:45
Från Göteborg
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 412 51
Plats: Göteborg Focushuset, Fabriksgatan 49
Tid: 04:15
Postnr.: 434 42
Plats: Kungsbacka Kollavarvsvägen, Circle K / Lilla Laxen
Tid: 04:45
Postnr.: 432 77
Plats: Tvååker Varberg, Björkäng Vägkrog, Spannarp
Tid: 05:20
Postnr.: 311 38
Plats: Falkenberg Violinvägen busshållplats Tågesättning
Tid: 05:35
Postnr.: 302 44
Plats: Halmstad Växjövägen, Arena huvudentré
Tid: 05:50
Postnr.: 312 61
Plats: Mellbystrand Trafikplats 41, McDonalds, Söderleden
Tid: 06:05
Postnr.: 269 96
Plats: Båstad Lannamärkesvägen 390, Rasta Hallandsåsen
Tid: 06:20
Postnr.: 262 71
Plats: Ängelholm Trafikplats 35, McDonalds E6, Klippanvägen 14
Tid: 06:40
Postnr.: 254 69
Plats: Helsingborg Väla Centrum Busstop
Tid: 06:55
Postnr.: 261 51
Plats: Landskrona Trafikplats 25, Preem, Eslövsvägen
Tid: 07:15
Från Kalmar
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 393 56
Plats: Kalmar Ölandsleden 7, Kalmar Rasta
Tid: 04:00
Postnr.: 371 50
Plats: Karlskrona Angöringen, Möbelaffären
Tid: 05:15
Postnr.: 372 37
Plats: Ronneby Trafikplats 56 Max Burgers, Viggenvägen
Tid: 05:40
Postnr.: 374 39
Plats: Karlshamn Trafikplats 52, Stora Coop, Strömmavägen
Tid: 06:05
Postnr.: 295 39
Plats: Bromölla Kristianstadsvägen 782-1, Bellas Place E22
Tid: 06:30
Postnr.: 291 54
Plats: Kristianstad Trafikplats 39, Circle K, Ringvägen
Tid: 06:50
Postnr.: 242 94
Plats: Ekeröd Ekerödsrasten Trafikplats 32, Ekeröd 5278
Tid: 07:15
Postnr.: 222 25
Plats: Lund Circkle K, Trafikplats 19, Malmövägen
Tid: 07:40
Postnr.: 215 32
Plats: Malmö Malmö Arena Hållplats 5, Arenagatan
Tid: 07:55

Hemkomsttider

Mot Jönköping
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 286 38
Plats: Örkelljunga Skåneporten Circle K
Tid: 21:15
Postnr.: 285 33
Plats: Markaryd Skulptörvägen, ICA Kvantum
Tid: 21:35
Postnr.: 341 32
Plats: Ljungby Ringvägen, Ljungbystop, Ingo
Tid: 22:10
Postnr.: 331 44
Plats: Värnamo Refugen, McDonalds E4
Tid: 22:40
Postnr.: 568 32
Plats: Vaggeryd Osbäckväg, Götaströms Värdshus
Tid: 23:05
Postnr.: 553 03
Plats: Jönköping Ryhovsgatan 5, M2 Center
Tid: 23:30
Mot Göteborg
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 261 51
Plats: Landskrona Trafikplats 25, Preem, Eslövsvägen
Tid: 20:45
Postnr.: 254 69
Plats: Helsingborg Väla Centrum Busstop
Tid: 21:05
Postnr.: 262 71
Plats: Ängelholm Trafikplats 35, McDonalds E6, Klippanvägen 14
Tid: 21:20
Postnr.: 269 96
Plats: Båstad Lannamärkesvägen 390, Rasta Hallandsåsen
Tid: 21:40
Postnr.: 312 61
Plats: Mellbystrand Trafikplats 41, McDonalds, Söderleden
Tid: 21:55
Postnr.: 302 44
Plats: Halmstad Växjövägen, Arena huvudentré
Tid: 22:10
Postnr.: 311 38
Plats: Falkenberg Violinvägen busshållplats Tågesättning
Tid: 22:25
Postnr.: 432 77
Plats: Tvååker Varberg, Björkäng Vägkrog, Spannarp
Tid: 22:40
Postnr.: 434 42
Plats: Kungsbacka Kollavarvsvägen, Circle K / Lilla Laxen
Tid: 23:15
Postnr.: 412 51
Plats: Göteborg Focushuset, Fabriksgatan 49
Tid: 23:45
Mot Kalmar
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 215 32
Plats: Malmö Malmö Arena Hållplats 5, Arenagatan
Tid: 20:05
Postnr.: 222 25
Plats: Lund Circkle K, Trafikplats 19, Malmövägen
Tid: 20:20
Postnr.: 242 94
Plats: Ekeröd Ekerödsrasten Trafikplats 32, Ekeröd 5278
Tid: 20:45
Postnr.: 291 54
Plats: Kristianstad Trafikplats 39, Circle K, Ringvägen
Tid: 21:10
Postnr.: 295 39
Plats: Bromölla Kristianstadsvägen 782-1, Bellas Place E22
Tid: 21:30
Postnr.: 374 39
Plats: Karlshamn Trafikplats 52, Stora Coop, Strömmavägen
Tid: 21:55
Postnr.: 372 37
Plats: Ronneby Trafikplats 56 Max Burgers, Viggenvägen
Tid: 22:20
Postnr.: 371 50
Plats: Karlskrona Angöringen, Möbelaffären
Tid: 22:45
Postnr.: 393 56
Plats: Kalmar Ölandsleden 7, Kalmar Rasta
Tid: 23:59
01.05.2022 - 02.05.2022
Seminaris Hotel Nuremberg
Visa mer Visa mindre
Hotell: Seminaris Hotel Nuremberg
Hotellets webbplats: Link
02.05.2022 - 03.05.2022
Hotel Conte Verde
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Conte Verde
Hotellets webbplats: Link
03.05.2022 - 06.05.2022
Le Naiadi Park Hotel
Visa mer Visa mindre
Hotell: Le Naiadi Park Hotel
Hotellets webbplats: Link
06.05.2022 - 11.05.2022
Hotel Excelsior Bari
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Excelsior Bari
Hotellets webbplats: Link
11.05.2022 - 12.05.2022
Hotel ved Rimini
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel ved Rimini
12.05.2022 - 13.05.2022
Hotel Montemezzi
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Montemezzi
Hotellets webbplats: Link
13.05.2022 - 14.05.2022
Seminaris Hotel Nuremberg
Visa mer Visa mindre
Hotell: Seminaris Hotel Nuremberg
Hotellets webbplats: Link
Ring och boka resan på tel. 020-15 01 02 Boka resan online »
Avresa: 01.05.2022
Ankomst: 14.05.2022
Dagar: 14 dagar
Avresa från: Göt., Jönk., Kalmar
Pris från: 14.495:-

Priset inkluderar

Bussresa i en fyrstjärnig buss, svensk reseledare, övernattning i dubbelrum, 13 x frukost, 10 x middag, 1 x lunch, utflykter exkl. inträde samt lagstadgade skatter och avgifter.


Tillval:
En fralla och kaffe/te på avresedagen i Malmö: 40:-
Lunch sandwich med kyckling och bacon: 60:-
Lunch sandwich med skinka och ost: 60:-
Utflykter enligt program, exklusive entré: Ingår

 

Rumstyper:

Enkelrum. Middagar enligt program 18.195:-
Dubbelrum. Middagar enligt program 14.495:-


Ring och boka resan på tel. 020-15 01 02 Boka resan online »
Avresa: 01.05.2022
Ankomst: 14.05.2022
Dagar: 14 dagar
Avresa från: Göt., Jönk., Kalmar
Pris från: 14.495:-

Bilder - Umbrien och Puglia

Vi har för närvarande inga foton

Ring och boka resan på tel. 020-15 01 02 Boka resan online »
Avresa: 01.05.2022
Ankomst: 14.05.2022
Dagar: 14 dagar
Avresa från: Göt., Jönk., Kalmar
Pris från: 14.495:-

Visa mindre
18.09.2022 01.10.2022   14 dagar 14.495:- Göt., Jönk., Kalmar Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

I en vacker förening av två fantastiska och populära områden i strålande Italien. Här erbjuder vi den här enormt intressanta rundturen i Umbrien och Apulien som var och ett sticker ut med sin enastående kulturhistoria, magnifika naturområden och i synnerhet en vänlig och välkomnande atmosfär. Vi har arrangerat resan med en behaglig kombination av upplevelser, utflykter och tid till att slappna av och bara njuta av livet, stämningen och den underbara naturen.
Umbrien ger oss gång på gång överdådigheten av den katolska kyrkan och den makt, tro och religion som under århundraden härskat i det italienska samhället. Dessutom är Umbrien ett vacker och bördigt landskap som alltid ger oss rikliga gåvor av intryck i form av underbara medeltida städer, vingårdar och mjuka kullar.
Apulien är Italiens berömda häl med sin breda slätt mot det Adriatiska havet och bjuder oss på bördig jordbruksmark som är rik på spannmål, frukt och speciellt en olivoljeproduktion av mycket hög kvalitet.
Det är också i Apulien som vi upplever hur gränsen till det Adriatiska havet har fört många olika kulturer till området. Grekerna hade kolonier i Apulien och turkarna har enligt uppgift varit grundarna till byggandet av alla de distinkta husen med spetsiga kalkstenstak, trulli, som vi på många platser i området kan glädjas och förundras över att se.
I Umbrien bor vi runt sjön Bolsenasjön på Hotel Naiadi Park. Hotellet har en bra trestjärnig italiensk standard med rena och fina standardrum med bad och toalett. Här får vi frukostbuffé och trerättersmiddag varje kväll, hotellet ligger direkt nere vid Bolsenasjön.
I Apulien bor vi i den vackra huvudstaden Bari. Där hittar man bland annat ett otroligt vackert promenadstråk, man kan bada från en fin sandstrand, äta pasta, pizza eller fisk i flera av stadens mysiga restauranger och i allmänhet njuta av livet och resans sköna innehåll.
I Bari bor vi på fyrstjärniga Hotel Excelsior. Ett bra fyrstjärnigt hotell som ligger centralt vid järnvägsstationen och det tar bara 15 minuter till fots från hotellet för att nå den vackra och historiska stadsdelen. Vistelse med inkluderad frukost. Därutöver har vi några gemensamma kvällsmiddagar som också ingår. Man kan också utforska restaurangerna i Bari och man får gärna följa med reseledaren på restaurang. Prismässigt är vi i en region i Italien som inte tömmer plånboken vid besök till restauranger och caféer.
Vi ser verkligen fram emot att få ta dig med på denna spännande och intressanta rundresan i centrala och södra Italien.


Dagsprogram

Dag 1 och 2:Sverige- Tyskland - Italien
Efter påstigning går resan via Danmark och Östersjön till vårt övernattningshotell vid Nürnberg, vi äter middag längs vägen. Efter frukost fortsätter vi söderut genom det storslagna Sydtyskland och Österrike och tidigt på kvällen kommer vi till Modena där vi övernattar. Middag vid ankomst.

Dag 3: Orvieto och till hotellet
Efter frukost fortsätter vi vår resa söderut och vid lunchtid är vi i Orvieto som tronar upp sig på en ca 300 meter hög tuffstensklippa, vi når fram till den gamla stadsdelen med kuggstångsbana. Stadens kyrka och torg är klassiska exempel på ståtlig italiensk byggtradition från medeltiden och det är svårt att inte bli imponerad av i synnerhet kyrkans vackra marmorfasad och invändiga dekoration. Det finns många vackra kyrkor i den katolska världen - men kyrkan i Orvieto strålar enligt vår uppfattning aningen mer än många av de andra. Vi får en skön eftermiddag i Orvietos gamla stadsdel och sedan kör vi till vårt hotell vid Bolsenasjön som ligger bara ca 20 minuter med bil från Orvieto. Här övernattar vi de kommande 3 nätterna.

Dag 4: Assisi, Trasimenosjön och kvällspromenad till Orvietos gamla stadsdel
Dagensutflykt går till en av Umbriens mest berömda städer, Assisi. Munken Franciskus av Assisi grundade Franciskanorden vars maxim i all sin enkelhet handlar om att inte äga något överflödigt. I Assisi får vi chansen att njuta av den medeltida atmosfären, den katolska kyrkans enorma inflytande och vi ska naturligtvis också besöka den berömda basilikan med talrika och beundransvärda fresker. Är du inte intresserad av kyrkor och tro, så är Assisis mysiga gator och torg som vittnar om forna tider definitivt värda ett besök.
På eftermiddagen kör vi tillbaka till vårt hotell via bland annat Perugia och Trasimenosjön.
Efter kvällsmaten rekommenderar vi att du följer med reseledaren och chauffören till Orvietos gamla stadsdel och tillbaka igen. Det finns en härlig utsikt över bergen i kvällsljuset och vi föreslår också ett mysigt gemensamt cafébesök i närheten av Orvietos vackra Piazza. Då blir det så italienskt som det bara kan vara.

Dag 5: Todi och vinprovning
Todi är ännu en pärla i raden av vackra medeltida städer i fantastiska Umbrien. Todis läge på ca 400 meter ovanför resten av nivån i området ser till att man får en fantastisk utsikt från staden. Man kan enkelt tillbringa en timme bara av att njuta av utsikten, stadens genuina Piazza och mysiga atmosfär. Efter lunch kör vi till en av de lokala vingårdarna och där kan man delta i vinprovning i en avslappnad atmosfär. Liksom överallt annars är den här vinodlaren stolt över sitt vin och vi underhålls under vinprovningen med prat om Umbriens utmärkta förutsättningar för vinproduktion.

Dag 6: Caserta och vidare till Bari
Efter frukost säger vi adjö till hotellet och Umbrien och förflyttar oss längre söderut. Norr om Neapel väntar en magnifik upplevelse där vi ska besöka kung Karl III magnifika lustslott från ca 1750 vid Caserta. Här skulle det enligt Karl III byggas ett slott, vars prakt och storhet skulle få Versailles och Schönbrunn att blekna. Varken Karl III eller arkitekten bakom byggnaden fick se slottet i färdigt skick och även om det inte blev riktigt lika stort som ursprungligen var planerat, så ser vi idag ett slott med inte mindre än 1200 rum och en imponerande park med fontäner och statyer.
Efter denna överdådiga upplevelse lämnar vi regionen Kampanien och sätter kurs österut mot vårt nästa stora mål, Apulien. Vi kommer att tillbringa de kommande fem nätterna centralt i Apuliens vackra och historiska huvudstad Bari. Under vistelsen i Bari har vi inkluderat kvällsmat på ankomstdagen och den nionde dagen.

Dag 7: Bari till fots och med lokal guide
Jultomtens hemstad? Ja, det är faktiskt Bari. Biskopen Sankt Nikolaus jordiska kvarlevor begravdes nämligen i Bari ca 1087 och man uppförde en basilika för förvaring och dyrkan av Sankt Nikolaus, som också är skyddshelgon för Ryssland, Grekland och Sicilien. I basilikan finns det därför även en ortodox del som bland annat ryska pilgrimer brukar besöka. Sankt Nikolaus är dessutom barnens skyddshelgon och från den historien kommer vi till historien om jultomten. Vår lokala guide berättar om och visar oss platserna som hör till historien.
Att gå bland Baris trånga gränder är dessutom en upplevelse i sig själv. Här ligger husen på rad utan stora fasadfönster, ända ut mot gatan och rymmer fortfarande, ja, vanliga människor som bor och lever i staden. Här kan vi bland annat se hur man tillverkar färsk pasta.
Vi avslutar vår stadsrunda runt Baris stora slott i centrum och eftermiddagen är ledig för egna upptäckter. Vi rekommenderar en promenad till hamnen eller längs den vackra piren som är inte mindre än 9 km lång. Och naturligtvis är det aldrig fel att bara sitta på ett trevligt kafé och se på folket och stadslivet, eller vad sägs om ett trevligt dopp i det salta och azurblå Adriatiska havet?

Dag 8: Med tåg till Monopoli och lunch som italienarna vill ha den
Vi promenerar de två minuterna över till järnvägsstationen i Bari och därifrån tar vi på förmiddagen tåget till den vackra kuststaden Monopoli som anlagts av grekerna. Fästningen och kyrkan dominerar den vita staden, men även hamnen med fiskebåtar, stora som små, och lokala fiskare, handlare och pensionärer som diskuterar världshändelser av alla slag och vittnar om en aktiv och pulserande stad som inte bara är en bakgrund till ära för oss turister.
Vid lunch besöker vi en lokal Trattoria, så ta inte för mycket av frukosten, eftersom vi ska få en riktigt god lunch bestående av små typiska italienska förrätter som exempelvis fisk, skaldjur, bläckfisk, bröd och grönsaker utifrån kockens val. Uhmmm ... vi smakar på allt som man med rätta gör i Italien och sedan serveras vi en härlig huvudrätt och avslutningsvis lite dessert. Vin och vatten finns det också.
Vi är tillbaka igen på eftermiddagen. Tågbiljett och lunch ingår i resans pris.

Dag 9: Castel del Monte och Trani. Kvällsmat på Masseria
Idag kör vi ungefär en timme nordväst om Bari till det imponerande Castel del Monte som anlades av den tysk-romerske kejsaren Frederik II cirka 1240. Slottet som ligger i ett skogsområde drygt 500 meter över havet är helt unikt med sin konstruktion och på många platser en blandning av europeisk medeltida arkitektur samt grekisk och turkisk byggnadsstil. Vi får tid till att besöka slottet och njuta av utsikten innan vi kör vidare till den vackert belägna kuststaden Trani, där stadens katedral som är något helt speciellt, har placerats direkt ut mot Adriatiska havet. Trani kallas även "Apuliens Pärla" och vi förnimmer det fashionabla med att semestra i Trani, äta på promenadens restauranger och handla i helt rätt butiker. Vi njuter av uppehållet här under middagen och är tillbaka vid vårt hotell i Bari igen på eftermiddagen.
På kvällen åter vi kvällsmat på ett av områdets närliggande Masseriar - ett hus på landet där vi får läckra lokala rätter och härligt vin. Kvällsmat med vin ingår i resans pris.

Dag 10: Olivmölla och trullihusen i Alberobello
Ca femtio procent av Italiens totala olivproduktion kommer från Apulien och överallt på vår väg kör vi förbi vidsträckta olivlundar med sekelgamla olivträd. Med stora gröna kronor och knotiga, krokiga stammar står de och berättar nästan var för sig om en egen historia och ett äventyr - och de har fortfarande oliver! Vi stannar vid en lokal olivmölla och hör om produktionen och smakar de gyllene dropparna innan vi kör till Alberobello. Här kan vi ska se de karakteristiska trullierna - hus som ursprungligen byggdes av turkiska stammar och som inte har bindemedel eftersom de skulle vara enkla att ta ner och bygga upp igen om myndigheter som krävde in fastighetsskatt passerade dem. Det är spännande att gå i Alberobellos trullikvarter och känna sig transporterad till en helt annan planet. Trullihusen finns naturligtvis också på UNESCO:s världsarvlista.
På eftermiddagen är vi tillbaka på vårt hotell igen.

Dag 11: Längs det Adriatiska havet till Emilia Romagna
Vackert och omväxlande - så enkelt kan man beskriva dagens åktur. Från det flacka Apulien kör vi igenom de mer bergiga områdena i Molise, Abruzzo, Marche till vårt hotell vid Rimini i provinsen Emilia Romagna. Vi räknar med att vara på vårt hotell mitt på eftermiddagen och ska inte göra fler besök idag Vi ska bara njuta av landskapet och varandras sällskap.

Dag 12: Bologna - den röda staden
Vi kör till Bologna som även kallas den röda staden på grund av allt tegel i terrakottafärg. Det var i Bologna som fotbollsspelaren Harald Nielsen startade sin karriär i italienska Serie A.
Vi styr direkt mot den vackra och centrala Piazza Maggiore. Därifrån kan vi till fots bege oss iväg i olika  sevärda riktningar, beroende av intresse. Intresserar kyrkor dig så finns det inte mindre än 198 av sitt slag i Bologna med San Petronio som en av världens 20 största. Är det snarare butiker och varuhus som lockar dig så finns det ett hav av både butiker och varuhus som under totalt 30 000 pelare säkrar god handel i alla typer av väder. Med reseledaren på en liten rundtur i staden tittar vi på såväl kyrkor som köpmän innan vi tillåter oss själva att övermannas av hungern och pausa för lunch. Många säger att man inte kan äta dåligt i Bologna så det är väl helt enkelt bara att leta upp de olika alternativen innan vi lämnar Bologna och kör till vårt hotell vid Verona.

Dag 13 och 14:Verona - Tyskland - Sverige
Efter frukost påbörjar vi resan mot Sverige. Middag och övernattning i Tyskland. Sen vidare via Östersjön och Danmark till Malmö och därifrån till våra utgångspunkter.

Ring och boka resan på tel. 020-15 01 02
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Frodiga Umbrien med vackra städer
 • Italiens häl - Apulien
 • Vi bor fem nätter i centrum av Bari
 • Varmt och skönt klimat från vår till höst
 • Trullihusen i Alberobello
 • Urgamla olivlundar med krokiga träd

Påstigningsplatser

Från Jönköping
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 553 03
Plats: Jönköping Ryhovsgatan 5, M2 Center
Tid: 04:30
Postnr.: 568 32
Plats: Vaggeryd Osbäckväg, Götaströms Värdshus
Tid: 04:55
Postnr.: 331 44
Plats: Värnamo Refugen, McDonalds E4
Tid: 05:20
Postnr.: 341 32
Plats: Ljungby Ringvägen, Ljungbystop, Ingo
Tid: 05:50
Postnr.: 285 33
Plats: Markaryd Skulptörvägen, ICA Kvantum
Tid: 06:25
Postnr.: 286 38
Plats: Örkelljunga Skåneporten Circle K
Tid: 06:45
Från Göteborg
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 412 51
Plats: Göteborg Focushuset, Fabriksgatan 49
Tid: 04:15
Postnr.: 434 42
Plats: Kungsbacka Kollavarvsvägen, Circle K / Lilla Laxen
Tid: 04:45
Postnr.: 432 77
Plats: Tvååker Varberg, Björkäng Vägkrog, Spannarp
Tid: 05:20
Postnr.: 311 38
Plats: Falkenberg Violinvägen busshållplats Tågesättning
Tid: 05:35
Postnr.: 302 44
Plats: Halmstad Växjövägen, Arena huvudentré
Tid: 05:50
Postnr.: 312 61
Plats: Mellbystrand Trafikplats 41, McDonalds, Söderleden
Tid: 06:05
Postnr.: 269 96
Plats: Båstad Lannamärkesvägen 390, Rasta Hallandsåsen
Tid: 06:20
Postnr.: 262 71
Plats: Ängelholm Trafikplats 35, McDonalds E6, Klippanvägen 14
Tid: 06:40
Postnr.: 254 69
Plats: Helsingborg Väla Centrum Busstop
Tid: 06:55
Postnr.: 261 51
Plats: Landskrona Trafikplats 25, Preem, Eslövsvägen
Tid: 07:15
Från Kalmar
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 393 56
Plats: Kalmar Ölandsleden 7, Kalmar Rasta
Tid: 04:00
Postnr.: 371 50
Plats: Karlskrona Angöringen, Möbelaffären
Tid: 05:15
Postnr.: 372 37
Plats: Ronneby Trafikplats 56 Max Burgers, Viggenvägen
Tid: 05:40
Postnr.: 374 39
Plats: Karlshamn Trafikplats 52, Stora Coop, Strömmavägen
Tid: 06:05
Postnr.: 295 39
Plats: Bromölla Kristianstadsvägen 782-1, Bellas Place E22
Tid: 06:30
Postnr.: 291 54
Plats: Kristianstad Trafikplats 39, Circle K, Ringvägen
Tid: 06:50
Postnr.: 242 94
Plats: Ekeröd Ekerödsrasten Trafikplats 32, Ekeröd 5278
Tid: 07:15
Postnr.: 222 25
Plats: Lund Circkle K, Trafikplats 19, Malmövägen
Tid: 07:40
Postnr.: 215 32
Plats: Malmö Malmö Arena Hållplats 5, Arenagatan
Tid: 07:55

Hemkomsttider

Mot Jönköping
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 286 38
Plats: Örkelljunga Skåneporten Circle K
Tid: 21:15
Postnr.: 285 33
Plats: Markaryd Skulptörvägen, ICA Kvantum
Tid: 21:35
Postnr.: 341 32
Plats: Ljungby Ringvägen, Ljungbystop, Ingo
Tid: 22:10
Postnr.: 331 44
Plats: Värnamo Refugen, McDonalds E4
Tid: 22:40
Postnr.: 568 32
Plats: Vaggeryd Osbäckväg, Götaströms Värdshus
Tid: 23:05
Postnr.: 553 03
Plats: Jönköping Ryhovsgatan 5, M2 Center
Tid: 23:30
Mot Göteborg
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 261 51
Plats: Landskrona Trafikplats 25, Preem, Eslövsvägen
Tid: 20:45
Postnr.: 254 69
Plats: Helsingborg Väla Centrum Busstop
Tid: 21:05
Postnr.: 262 71
Plats: Ängelholm Trafikplats 35, McDonalds E6, Klippanvägen 14
Tid: 21:20
Postnr.: 269 96
Plats: Båstad Lannamärkesvägen 390, Rasta Hallandsåsen
Tid: 21:40
Postnr.: 312 61
Plats: Mellbystrand Trafikplats 41, McDonalds, Söderleden
Tid: 21:55
Postnr.: 302 44
Plats: Halmstad Växjövägen, Arena huvudentré
Tid: 22:10
Postnr.: 311 38
Plats: Falkenberg Violinvägen busshållplats Tågesättning
Tid: 22:25
Postnr.: 432 77
Plats: Tvååker Varberg, Björkäng Vägkrog, Spannarp
Tid: 22:40
Postnr.: 434 42
Plats: Kungsbacka Kollavarvsvägen, Circle K / Lilla Laxen
Tid: 23:15
Postnr.: 412 51
Plats: Göteborg Focushuset, Fabriksgatan 49
Tid: 23:45
Mot Kalmar
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 215 32
Plats: Malmö Malmö Arena Hållplats 5, Arenagatan
Tid: 20:05
Postnr.: 222 25
Plats: Lund Circkle K, Trafikplats 19, Malmövägen
Tid: 20:20
Postnr.: 242 94
Plats: Ekeröd Ekerödsrasten Trafikplats 32, Ekeröd 5278
Tid: 20:45
Postnr.: 291 54
Plats: Kristianstad Trafikplats 39, Circle K, Ringvägen
Tid: 21:10
Postnr.: 295 39
Plats: Bromölla Kristianstadsvägen 782-1, Bellas Place E22
Tid: 21:30
Postnr.: 374 39
Plats: Karlshamn Trafikplats 52, Stora Coop, Strömmavägen
Tid: 21:55
Postnr.: 372 37
Plats: Ronneby Trafikplats 56 Max Burgers, Viggenvägen
Tid: 22:20
Postnr.: 371 50
Plats: Karlskrona Angöringen, Möbelaffären
Tid: 22:45
Postnr.: 393 56
Plats: Kalmar Ölandsleden 7, Kalmar Rasta
Tid: 23:59
18.09.2022 - 19.09.2022
Seminaris Hotel Nuremberg
Visa mer Visa mindre
Hotell: Seminaris Hotel Nuremberg
Hotellets webbplats: Link
19.09.2022 - 20.09.2022
Hotel Conte Verde
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Conte Verde
Hotellets webbplats: Link
20.09.2022 - 23.09.2022
Hotel Orvieto
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Orvieto
Hotellets webbplats: Link
23.09.2022 - 28.09.2022
Hotel Excelsior Bari
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Excelsior Bari
Hotellets webbplats: Link
28.09.2022 - 29.09.2022
Hotel ved Rimini
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel ved Rimini
29.09.2022 - 30.09.2022
Allians Resor
Visa mer Visa mindre
Hotell: Allians Resor
30.09.2022 - 01.10.2022
Seminaris Hotel Nuremberg
Visa mer Visa mindre
Hotell: Seminaris Hotel Nuremberg
Hotellets webbplats: Link
Ring och boka resan på tel. 020-15 01 02 Boka resan online »
Avresa: 18.09.2022
Ankomst: 01.10.2022
Dagar: 14 dagar
Avresa från: Göt., Jönk., Kalmar
Pris från: 14.495:-

Priset inkluderar

Bussresa i en fyrstjärnig buss, svensk reseledare, övernattning i dubbelrum, 13 x frukost, 10 x middag, 1 x lunch, utflykter exkl. inträde samt lagstadgade skatter och avgifter.


Tillval:
En fralla och kaffe/te på avresedagen i Malmö: 40:-
Lunch sandwich med kyckling och bacon: 60:-
Lunch sandwich med skinka och ost: 60:-
Utflykter enligt program, exklusive entré: Ingår

 

Rumstyper:

Enkelrum. Middagar enligt program 18.195:-
Dubbelrum. Middagar enligt program 14.495:-


Ring och boka resan på tel. 020-15 01 02 Boka resan online »
Avresa: 18.09.2022
Ankomst: 01.10.2022
Dagar: 14 dagar
Avresa från: Göt., Jönk., Kalmar
Pris från: 14.495:-

Bilder - Umbrien och Puglia

Vi har för närvarande inga foton

Ring och boka resan på tel. 020-15 01 02 Boka resan online »
Avresa: 18.09.2022
Ankomst: 01.10.2022
Dagar: 14 dagar
Avresa från: Göt., Jönk., Kalmar
Pris från: 14.495:-

Visa mindre
 Ledig
 På förfrågan
augean

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter och tips från vår resevärld.

Gruppresor