Telefon 020-15 01 02   Måndag till fredag kl. 9-15

Värt att veta

Allians Resor:

 • Grundades av S&S Resor, Bromölla Buss / Trossö Buss och Erlings Resor
 • Är en seriös leverantör av sällskapsresor med buss, flyg / buss och fartyg
 • Välorganiserade resor med reseledare
   

Vi har ordnat resegaranti hos Kammarkollegiet
Det betyder att du kan få ersättning om din resa blir inställd eller avbruten om vi skulle drabbas av insolvens.
Kontrollera att vi har ordnat med resegaranti


Våra reseledare tillhandahåller information och leder resan

En ansvarsfull och tillmötesgående reseledare är avgörande för alla positiva reseupplevelser. Vi strävar efter att bemanna våra resor med kunniga reseledare som arbetar för din bästa reseupplevelse. Gemensamt för alla våra reseledare är att de känner glädje i sitt umgänge med andra människor.

Våra reseledare tar hand om sådant som att:

 • leda resan enligt resplanen
 • lösa praktiska problem under resan
 • informera och orientera om resans praktiska aspekter
 • ge grundläggande, allmän information om besökta sevärdheter
 • vara en del av den positiva gemenskapen som präglar och är viktig för våra resor
 • hjälpa dig och förmedla kontakt med exempelvis läkare och dylikt i den mån det är möjligt i relation till resans övriga mål

På många av våra resmål kompletteras vi även av lokala guider som förmedlar djupare information i samband med besök till sevärdheter. Säg genast till din reseledare om du saknar praktisk information eller vill få mer detaljerad information om exempelvis sevärdheter eller andra platser. På så sätt kan vi tillhandahålla bästa möjliga information åt alla resedeltagare.

Val och utbildning av reseledare
Allians Resor arbetar med mer än 40 reseledare. Årligen hälsar vi nya välkomna liksom att vi avtackar andra som väljer att sluta. Våra reseledare har stor erfarenhet av att förmedla kunskap och de förbereds för jobbet som reseledare bland annat genom aspirantresor. Därmed får alla de bästa förutsättningarna för att agera professionellt som reseledare.


Chaufförer med erfarenhet och ett leende på läpparna

Hos Allians Resor möter du uteslutande ansvarsmedvetna, erfarna och presentabla chaufförer som under resans gång ser till att alla förhållanden avseende bussens säkerhet och underhåll är i ordning. På vissa resor fungerar chauffören även som reseledare och då ofta med hjälp av lokala guider. Med hänsyn till regler om körnings- och vilotider för chaufförer så kan chaufförerna ibland ersättas med lokala chaufförer.


Allians Resors bussar

Vi använder fyrstjärniga, kvalitativa turistbussar som företrädesvis är av märket SETRA. Den här bussmodellen är bland de dyraste och bästa på marknaden. SETRA designas och utvecklas i Tyskland.

Alla våra bussar har försetts med:

 • extra benutrymme för varje deltagare
 • säkerhetsbälte på varje säte
 • luftkonditionering
 • fotstöd
 • toalett
 • hållbara, bekväma säten


Våra resor sker uteslutande i rökfria bussar.
Se alla våra bussresor här.

OBS! När vi använder utländska bussar på flygresor så kan standarden förväntas att bli lägre.


Reservera önskad plats på bussen

Före avresan fördelar vi sätena från bussens front och bakåt i ordningsföljden för bokningarna. Om du vill ha en bestämd plats på bussen så kan du beställa den redan vid bokningen och därmed se till att du har samma plats under hela resan.

 • Säten 1-4 kostar 40 kr per dag
 • Säten 5-16 kostar 30 kr per dag
 • Säten 17-54 kostar 20 kr per dag

Läs mer här.


Hotell

Allians Resor använder sig av både tre- och fyrstjärniga hotell. Trestjärniga hotell är hotell av vanlig turistklass med trevliga rum, bad / dusch, toalett och TV m.m. Frukosten är vanligtvis en buffé med ett varierat utbud. De fyrstjärniga hotellen är hotell av bra mellanklass. Rummen är större, liksom utbudet på frukostbordet och man får som standard mer service.
Om hotellet ligger i en tätort så kan man uppleva buller från trafik och dylikt. Resedeltagare som åker tillsammans kan be om rum som ligger bredvid varandra; fast Allians Resor kan inte garantera att hotellet uppfyller önskemålet.
Kom alltid ihåg att använda kassaskåpet i rummet eller receptionen för värdesaker eller kontanter.

Mat och dryck

Vi anger alla måltider som ingår i priset under varje resa. Frukost ingår alltid och vanligtvis inkluderar vi även kvällsmiddag.
Frukosten är av kontinental karaktär eller en buffé. Kvällsmåltiderna består vanligtvis av traditionell, vanlig och välsmakande mat. Antingen som buffé eller serverad middag.
Förvänta dig inte att kvällsmåltiderna överstiger vanlig turistklass om du bor på ett trestjärnigt hotell. På samma sätt kan du förvänta dig en något bättre måltid om du väljer ett fyrstjärnigt hotell.
Det är naturligtvis inget krav att du ska delta vid alla måltider. Du är alltid välkommen att på egen hand besöka andra matställen. Är du matallergiker så noteras detta på förfrågan i din resebokning. Allians Resor kan däremot inte garantera att alla olika hotell kan servera särskilda måltider.

 • Kvartspension inkluderar frukost
 • Halvpension inkluderar frukost och kvällsmiddag
 • Helpension inkluderar frukost, lunch och kvällsmiddag

Det är viktigt att du under resans gång ser till att reseledaren eller chauffören får veta att måltiderna inte motsvarar beskrivningen i vårt försäljningsmaterial.


Självständig
- Storväxta personer
När du reser med Allians Resor måste du vara självständig och exempelvis kunna bära din egen resväska och dylikt. På våra lokala utflykter och stadsrundturer som sker till fots tas det ingen särskild hänsyn till resedeltagare med gångbesvär.
Om du tar med en rullator så kräver vi också att du har en följeslagare med dig som kan hjälpa till med resväskor, hantering av rullator m.m. Reseledare och chaufförer kan under resans gång ge särskilda instruktioner åt resedeltagare som på grund av t.ex. hygien och beteende är en olägenhet för andra resedeltagare. OBS! Är du en storväxt person bör du fråga om sätesbredden före avresa.


Ris, ros och klagomål under resan
Om du under resans gång upplever fel eller brister som exempelvis problem med hotellrum, mat, brist på information från reseledare eller liknande så är du skyldig att omedelbart meddela reseledaren eller chauffören om detta; för att vi omgående ska kunna rätta till felet. Klagomål löser man på bästa sätt under resan i samarbete med reseledare eller chaufför. Kan man inte i tillräcklig omfattning rätta till felet under resan så ska man tillsammans med reseledare eller chaufför ta fram ett skriftligt klagomål. Har det inte tagits fram ett skriftliga klagomål så bortfaller normalt rätten till eventuell ekonomisk kompensation.


Inklusive utflykter och assistans av reseledare - Din upplevelsegaranti

Våra resor inbjuder till upplevelser och samvaro och för varje resa har vi lagt in några intressanta och upplevelserika utflykter. På i stort sett alla av våra resor ingår det utflykter och assistans av reseledare. Det är din garanti på att alla utflykter genomförs och att du därmed får den bästa reseupplevelsen med dig hem. Vanligtvis ingår inte kostnader för entréer. Totalt cirkapris för entréer lämnas vid resebokning.


Flodkryssningar - Det flytande hotellet med bra service och förplägnad

Våra flodkryssningar är oerhört populära. Gemensamt för alla fartyg är att de har välutrustade och bekväma kabiner med bland annat luftkonditionering. I fartygets restaurang, på soldäcket eller i loungen njuter man av tillvaron medan fartyget seglar förbi härliga landskap. Från fartyget arrangeras det nästan dagligen utflykter med våra bussar.
Se alla våra flodkryssningar här.

 

Flygresor - Flyg till resmålet och inled den välbekanta resan. Bussen väntar på dig på resmålet
Med flygresor från Allians Resor kommer du snabbare fram till ditt faktiska resmål. Flygningarna som vi använder är uteslutande från bra och välkända företag. Vid bokning ska du komma ihåg att ange ditt namn som det framgår i ditt pass. Tillsammans med resebekräftelsen får du information om reglerna för bagage / handbagage.
Se alla våra flygresor här.


Prenumerera på Allians Resors nyhetsbrev
I resevärlden rör det på sig snabbt. Vi kan ofta erbjuda fler platser eller reseavgångar utöver de som finns i våra tryckta kataloger. Allt detta och mycket mer kan du hålla dig uppdaterad om genom att prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev.

augean

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter och tips från vår resevärld.

Gruppresor